Körfez Gazetesi

Körfez’de Cumhuriyet Kutlamaları İptal Edildi: Gebze’deki Acı Olay Etkili Oldu

GÜNDEM

Körfez Belediyesi, Cumhuriyet’in 102. yılı kapsamında düzenlenmesi planlanan Fener Alayı, Havai Fişek Gösterisi ve Görkem Subaşı konserini iptal etti.

Körfez Belediyesi, Cumhuriyet’in 102. yılı kapsamında düzenlenmesi planlanan Fener Alayı, Havai Fişek Gösterisi ve Görkem Subaşı konserini iptal etti. Karar, Gebze Mevlana Mahallesi’nde yaşanan üzücü bina çökmesi olayının ardından alındı.

 Kutlama Yerine Sessizlik ve Dayanışma

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yaptığı açıklamada yaşanan elim olay nedeniyle derin üzüntü duyduklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin 102. yılını büyük bir coşku ile kutlamayı planlıyorduk. Ancak komşu ilçemiz Gebze’de meydana gelen acı olay hepimizi derinden sarstı” dedi.

 Arama Kurtarma Ekipleri Bölgede Görevde

Başkan Söğüt, Körfez Belediyesi’ne ait arama kurtarma ekipleri ve arama köpeğinin Gebze’deki çalışmalara destek verdiğini açıkladı. Belediye ekipleri, olay yerinde koordineli şekilde görev alarak kurtarma faaliyetlerine katkı sağlıyor.

 Körfez’den Gebze’ye Destek Mesajı

Körfez Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin iptaliyle birlikte Gebze halkına dayanışma mesajı verdi. Belediye yetkilileri, yaşanan acının paylaşılması ve yaraların sarılması için bölgeye desteklerinin süreceğini belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.