banner3

KSO Başkanı Zeytinoğlu, BOTAŞ’ın kararını değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, BOTAŞ'ın bugünkü arz kesintisi kararına ilişkin değerlendirmede bulundu

KSO Başkanı Zeytinoğlu, BOTAŞ’ın kararını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, BOTAŞ'ın bugünkü arz kesintisi kararını değerlendirdi. Zeytinoğlu şunları söyledi: “BOTAŞ, yüksek miktarda gaz çeken sanayi kuruluşlarına gönderdiği yazıda gaz tedarikindeki kesintilere bağlı olarak günlük çekiş miktarının sınırlandığını duyurdu. Sanayide proses içerisinde kullanılan doğalgazın yüzde 60 oranına indirilmesi, üretim ve ihracattaki ivmemizi yavaşlatacaktır. Özellikle cam, demir-çelik, kimya, gıda, çimento ve seramik gibi sektörlerde ani duruşlarla kapasite kaybı yaşanacaktır.

ÜRETİM SÜREÇLERİ…

Üretim süreçlerindeki hassasiyetler nedeniyle haddane, ark ocağı, ergitme fırınları gibi sürekli enerji ihtiyacı olan sanayi üretimlerinde yavaşlamanın mümkün olamayacağını vurgulamak isterim. Bunlara ek olarak, tedarik zincirinde kırılmalar yaşanabilir ve bu da direkt siparişe üretim yapan firmalarımızı olumsuz etkileyecektir.

ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAĞINI UMUYORUM

Karara uymayan kullanıcılara da cezai müeyyide olarak ek maliyetler uygulanması zaten artışta olan enerji fiyatlarını olumsuz etkileyecektir. Bu sebeplerle arz kanallarından kaynaklanan bu sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını umuyorum.”

AYHAN ZEYTİNOĞLU- KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, BOTAŞ'ın arz kesintisi kararını değerlendirdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2022, 21:34

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5