banner3

Tutuş; memurumuza yapılan zammı bile siyaset konusu yapıyor

AK Partili Meclis üyesi Muharrem Tutuş artık kelime oyunları yaparak insanları kandırmaya çalışmaya devam ediyor. 

Tutuş; memurumuza yapılan zammı bile siyaset konusu yapıyor

Ak Partili Meclis üyesi Muharrem Tutuş’un, İzmit Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili asılsız iddialarına karşılık basın açıklamasıdır

Kendi partilerinin yönettiği ülkede halkımız yapılan zamların altında ezilirken, ülkenin bel kemiği olan sanayiye elektrik verilemez ve vatandaşlar ağır faturaları nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünürken Sayın Tutuş bu hafta hangi yalanı atsam da birilerinin gözüne girsem derdine düşmüştür. 

Geçtiğimiz hafta Tümbel-Sen’le imzaladığımız memur sözleşmemizi diline dolayan Tutuş memurumuza yapılan zammı bile siyaset konusu yapmaya çalışmıştır. 

İzmit Belediyesinin toplu iş sözleşmesi imzaladığının farkında olmayan Muharrem Tutuş’un mecliste yaptığı konuşmasına göre daha bu zammı kimin verdiğinden de haberi yoktur.

Sayın Tutuş bilmese de, biz tekrar anlatalım.

Daha önce İzmit Belediyesi memurları 1375 Lira alırken, şimdi sosyal denge sözleşmesini tavan ücretten yaptığımız için brüt 2684 Lira alacak. 

Ayrıca daha önce sosyal denge sözleşmesi olmayan sözleşmeli memurlar da İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’le birlikte bu sözleşmeden yararlanmaya geçtiğimiz seneden itibaren hak kazandı. Geçtiğimiz sene 400 lira olan sosyal denge sözleşmesi bu sene yapılan toplu iş sözleşmesiyle birlikte brüt 1230 liraya ulaştı. 

Bütün bunların yanı sıra memurlarımız ve sözleşmeli memurlarımız Tümbel-Sen’le imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ne göre;

Ramazan Bayramı’nda 500 lira,

Kurban Bayramı’nda 1000 Lira,

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda 240 Lira, 

Eğitim Yardımı ise 700 Lira alıyorlar. 

Yalan söyleyenler, doğru söyleyenlere inanmazlarmış misali Sayın Tutuş’a ne doğru söylesek inandıramıyoruz. 

Sayın Tutuş’u İzmit’te çalışanının yaşam standardını insani boyutlarda tutmaya çalışan belediyemiz yerine; biraz da ülkede vatandaşın belini büken ekonomi politikalarını eleştirmeye davet ediyoruz. 

Saygılarımızla.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5