PERFORMANSLARI AYAKTA ALKIŞLANDI

Ekim ayında eğitimlerine başlandıkları KBT Tiyatro okulunda, öğrenciler enstrümanları olan bedenlerinin gelişimlerini sözsüz oyunlarda gördüler.

PERFORMANSLARI AYAKTA ALKIŞLANDI

PERFORMANSLARI AYAKTA ALKIŞLANDI

İlk haftası 06 Ocak Cumartesi başlayan, 13. Genç ve Çocuk Oyuncular Sözsüz Oyunlar Buluşması” festivalinin ilk gününde Grup ArtıBenimle Oynar Mısın”, Grup AnonimTelefon”, Grup AnalizBu?!” oyunları oynandı. 07 Ocak Pazar, ikinci günde; Grup ArtHoş Geldin Hukuk”, Grup AgonHomo Yağmur”, Grup AnadoluMemleket” oyunları oynanarak ilk hafta tamamlandı.

       Ekim ayında eğitimlerine başlandıkları KBT Tiyatro okulunda, öğrenciler enstrümanları olan bedenlerinin gelişimlerini sözsüz oyunlarda gördüler. Festivaldeki oyunlarda söz yoktu, hareket ile temalar seyircilere oynanarak aktarıldı. Birbirinden farklı yaş gruplarıyla oluşturulan gruplar 12 farklı oyun oynayarak sanatseverlere muhteşem bir festival sunmuş oldu.

            Kocaeli Bölge Tiyatrosunun Türkiyede tek belki de Dünyada bir benzerine ulaşılamayan bu etkinlikleri ailelerin ve sanatseverilerin büyük ilgisini topladı. Oyuncularının gençlerden ve çocuklardan oluştuğu festival oyunları; seyircilere güzel mesajlar verdi. Festivale bürokratların da ilgisi vardı. Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz ve Kocaeli Şehir Tiyatrosu Müdürü Lokman Ceyhan festivale bizzat katılarak desteğini gösterdi.

       Festival boyunca oynanan oyunlarda, çocukların gelişimi KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçini ve KBT ailesini mutlu etti. Kocaeli Bölge Tiyatrosunda, tiyatro, yaratıcı drama, dans, müzik, hareket, mimik-rol, doğaçlama dersleri gören öğrenciler, dönem ortasında ve onunda olmak üzere iki gösteri sergileyerek gelişimlerini ve dönüşümlerini görebiliyor.

        Festivalin ikinci haftasında 6 grup 6 farklı oyun sergileyerek festivali kapattı. İkinci haftanın ilk günü 13 Ocak Cumartesi Grup Armoniİletişim”, Grup AtlantisRitmikleşemeyenler”, Grup AktüelAnormatif” oyunlarını oynadı. İkinci günü 14 Ocak Pazar; Grup AdaTren”, Grup Aksiyonİçidışıbirkimbilirkim”, Grup AnatomiKabasabalıklar” oyunlarını oynadı. Ve KBTnin ilk festivali geride kaldı.

             “29. Genç ve Çocuk Oyuncular Tiyatro Festivali” Mayıs ayında gerçekleşecek. Gençler ve Çocuklar tekrar sahneye çıkacaklar.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5