banner3

Körfez’de ilk ders zili çaldı

Covid-19 nedeniyle 1 buçuk yıldır kapalı olan okulların tüm kademelerinde ders zili çaldı. 2021-2022 eğitim öğretim yılının resmi açılış töreni Mimar Sinan İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Körfez’de ilk ders zili çaldı


 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti.

Mimar Sinan İlkokulu tarafından hazırlanan açılış törenine; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni Manap, Garnizon Komutanı Üsteğmen Gökhan Güllüoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hüseyin Eraslan, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katılım sağladı.    

BAŞKAN SÖĞÜT; “PANDEMİ KURALLARINA DİKKAT EDELİM”
Okulların tekrar açılmasından ve öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Şükürler olsun 1,5 yıl aradan sonra yine bir aradayız. İnşallah bundan sonra da, pandemi koşullarına dikkat edersek, aşılarımızı olursak, maske - mesafe - temizlik kurallarına da uyarsak okullarımız hep açık kalacaktır. Okullarımızda, siz kıymetli çocuklarımızın sesini ve cıvıltısını duymayı çok özlemişiz.

BAŞARI DOLU BİR YIL DİLİYORUM
Sevgili öğrenciler, uzun bir aradan sonra kavuştuğunuz okulunuzda ve 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde hepinize başarılar diliyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefe, muhasır medeniyetler seviyesine inşallah çocuklarımızın bu bilgi ve birikimleri, hayalleri sayesinde erişmiş olacağız. Yeni eğitim-öğretim dönemi öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun” dedi.

KAYMAKAM BİLGİN; “ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”
Eğitimi her şeyden daha çok önemsiyoruz diyen Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Devletimiz, tüm imkânlarını seferber ederek pandemi sürecini en iyi şekilde yönetti. 1 buçuk yıldır ara verdiğimiz okullarımıza, aşının bulunması ve vatandaşlarımızın gayretleriyle tekrar kavuştuk. Kurallara dikkat edelim ki okullarımız tekrardan kapanmasın. İnanıyorum ki buradaki yavrularımız pandemi kurallarına uyarak, yeni eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlayacak.

DAİMA YANINIZDAYIZ
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek bizlerin en önemli görevi. Geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızı önemsiyoruz ve daima yanınızdayız. Siz yeter ki başarılı olun, derslerinize çalışın. Geleceğimizin sizin ellerinizde olduğunu ise sakın unutmayın. Sizleri çok seviyor, 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde hepinize yürekten başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2021, 18:44

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5