banner3

KSO Meclisi’ne Prof. Dr. Oral Erdoğan konuk oldu

KSO Meclis Toplantısı, online olarak gerçekleştirildi. Meclise konuk konuşmacı olarak Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan katıldı

KSO Meclisi’ne Prof. Dr. Oral Erdoğan konuk oldu

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 8. dönem 41. meclis toplantısını online olarak Zoom üzerinden gerçekleştirdi. KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul ve KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun odadan katılım sağladığı toplantının bu ayki konuk konuşmacısı Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan oldu. Prof. Dr. Erdoğan, ‘Küresel Ekonomik Büyüme ve Parasal Büyüme’ konusunda önemli bir konuşma gerçekleştirdi, Amerika ve Çin başta olmak üzere dünya ülkelerinin ekonomik verileri hakkında bilgiler sundu.

TUĞRUL: YAŞANAN ACILARI UNUTMAMALIYIZ

Toplantının açılış konuşmasını KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul gerçekleştirdi. Meclis üyelerini selamlayan Tuğrul, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenleri anarak başladı sözlerine.Tuğrul, “Yaşadığımız yıkıcı depremi unutursak çaresizliği kabul edip, aynı acıları yeniden yaşarız. Bu nedenle yaşanan acıları unutmamalı, ders çıkarmalıyız. Deprem sadece yakınlarımızı almadı aynı zamanda yaşamımızı da değiştirdi. Hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi. Konuşmanın ardından deprem sonrası görüntülerden oluşan 6 dakikalık bir slayt gösterimi yapıldı.

17 AĞUSTOS’U ANDI

Meclis üyelerini hüzünlendiren görüntülerin ardından KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu söz alarak aylık faaliyetleri ve ekonomik verileri içeren bir konuşma gerçekleştirdi. Zeytinoğlu, 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybedenleri andı ve KSO olarak deprem farkındalığı için yapılan eğilim anketinin sonuçlarını meclis üyeleriyle paylaştı. Ardından kısa süre önce ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan yangın ve sel afetlerine ilişkin oda olarak sağlanan desteklerden söz eden Zeytinoğlu şunları söyledi:

YANGIN VE SEL BÖLGELERİNE YARDIM

“Kastamonu, Sinop ve Bartın illerimizde sel felaketleri yaşadık. Resmi verilere göre 77 vatandaşımızı kaybettik. Halen kayıp vatandaşlarımız da var. Ayrıca, başta Akdeniz ile Ege kıyılarındaki iller olmak üzere ilimizin de içinde olduğu farklı illerde orman yangınları meydana geldi. Selden ve yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Orman yangınlarında ve selde zarar gören vatandaşlarımız için TOBB tarafından başlatılan yardım kampanyasına odamız ve sizlerin destekleri ile gerekli katkıyı sağladık.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5