Başkan Söğüt, “Bugün toprakla birlikte gönüllere de cemreler düştü”

Kars Ardahan Iğdır Vakfı ve Kocaeli'de bulunan 22 hemşehri derneğinin birlikte düzenlediği Nevruz Programı’na katılan Başkan Söğüt, “Nevruz kardeşliğin, sevginin, kalplerde yeşeren umutların bayramıdır” dedi

Başkan Söğüt, “Bugün toprakla birlikte  gönüllere de cemreler düştü”

Kars Ardahan Iğdır Vakfı ve Kocaeli'de bulunan 22 hemşehri derneğinin 21 Mart Nevruz dolayısıyla program düzenledi. Programa; AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker,  Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, BBP İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, siyasi partilerin temsilcileri, KAI Vakfı Başkanı Taner Sarıçayır ve STK başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

GÜZEL BİR ORGANİZASYON

Aşık Maksut Koca Feryadi’nin eserleri ile renk kattığı gecede, yöresel oyunlar da sergilendi. Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Kars Ardahan Iğdır Vakfı öncülüğünde çok sayıda STK’mızın bir araya gelerek düzenlediği Nevruz programında sizlerle olmak bizleri de mutlu etti. Bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ NESİLLERE AKTARILMALI

Nevruz, bolluğun, bereketin, baharın bayramıdır” diyen Başkan Şener Söğüt, “Çok güzel bir söz var; ‘Nevruz toprakla beraber gönüllere düşen cemrelerin bayramıdır’ denir. Bugün Orta Asya’dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanan, baharın müjdecisi Nevruz’un, sahip olduğumuz değerlerin, zenginliklerin hatırlanmasına, korunmasına ve yeni nesillere aktarılmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

DEMİR DÖVDÜLER

Her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlememiz gereken bugünlerde, milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Bu duygularla Nevruz'un, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Protokol üyeleri daha sonra nevruz ateşinin başında toplandı ve hazırlanan alanda demir dövdü.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5