Deniz Mahallesi’nde, Dönüşüm Sürüyor

Başkan Aygün yönetiminde kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı Derince’de düzenlemeler sürüyor. Deniz Mahallesi’nde başlayan birinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkım işlemleri bitme aşamasına geldi

Deniz Mahallesi’nde, Dönüşüm Sürüyor

30 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Gönül belediyeciliğini hizmet belediyeciliği ile pekiştirerek ilçeye birbirinden önemli projeler kazandıran Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, kentsel dönüşüm projelerine özel önem veriyor. Bu kapsamda ilk etapta ilçeye kazandırılan Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile Yenikent Mahallesi’nde yeni bir yaşam başladı. Araptepe Mevkii'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasıyla 30 yıllık sorun çözüme kavuşturulmuştu.

ARAPTEPE VE DENİZ MAHALLESİ

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün öncülüğünde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile Araptepe Mevkii'ne 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni bir yaşam alanı inşa edildi. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa edilen, 10 bin m2'si yeşil alana ayrılan Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından ilçede ikinci dönüşüm noktası olan Deniz Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor.

ÜÇ ETAPTAN OLUŞUYOR

Başkan Aygün’ün yoğun girişimleri sonucu start alan Deniz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi üç etaptan oluşuyor. Deniz Mahallesi’nde uzun yıllardır süren belirsizliği ortadan kaldıracak olan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı Makasbaşı Mevkii’nde gerçekleşiyor. Derince Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile sürdürdüğü proje deprem kuşağında bulunan bölgemiz için büyük önem arz ediyor.

İLK ETAP YIKIMI BİTİYOR

Bölgedeki hak sahipleri ile anlaşma oranının % 90’a ulaştığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaklaşık 28,8 dönümlük alanda 173 bağımsız birim yıkılarak, yerine 217 bağımsız birim hak sahiplerine dağıtılacak. İlk etap çalışmaları kapsamında yıkım işlemlerinin % 95’inin tamamlandığı bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından zemin etüdü ve sondaj çalışmaları devam ediyor.

İHALE SÜRECİ GERÇEKLEŞECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından projelerin çizildiği Makasbaşı Mevkii’nde yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise yakın zamanda ihale sürecine geçilecek. Deniz Mahallesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, açıklamasında “Yaptığımız çalışma ile Deniz Mahallesi’nde uzun yıllardır süren belirsizliği ortadan kaldırıyoruz. Birinci etap çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından ikinci ve üçüncü etap düzenlemelerini de hızlı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Hak sahiplerimize ve Derince’mize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5