Geriatri Polikliniğimiz Hizmete Girdi

65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik hizmet veren “Geriatri” polikliniği, SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete girdi.

Geriatri Polikliniğimiz Hizmete Girdi

Merkezde görevli Geriatri Uzmanı Dr. Sibel Akbaş şeker, tansiyon, kolesterol, guatr, böbrek, mide, bağırsak hastalıkları ve kemik erimesi gibi rahatsızlıkları bulunan 65 yaş üstü tüm vatandaşları muayenelerini yaptırmak üzere merkeze beklediklerini kaydetti.

Geriatri bölümüne sadece hasta olanların değil, sağlıklı yaşlanmak isteyenlerin de başvurabileceğini kaydeden Dr. Akbaş “Geriatri, 65 yaş ve üzeri ile ilgilenen, iç hastalıklarının yan bilim dalıdır. Dünyada yaşlı nüfus ve buna bağlı olarak ek hastalıklar artmakta. Bu nedenle yaşlılarımızın birden fazla poliklinik yerine tek bir merkezde tetkik ve tedavisi geriatri ile hedeflenmekte; böylece yaşlılarımıza daha konforlu bir sağlık hizmeti sunulmakta. Geriatri polikliniğinde şeker, kalp tansiyon gibi dahili problemlerin yanı sıra; düşme, uyku ve beslenme bozuklukları, unutkanlık, çoklu ilaç kullanımı, kas erimesi gibi rahatsızlıklara da hizmet vermekteyiz.” dedi.

Bölümün, koruyucu sağlık hizmetlerine de önemli destek verdiğini vurgulayan Dr. Sibel Akbaş “Kanser ve kemik erime taraması, her yıl yapılması gereken tetkikler ve aşılama konularında da hastalarımıza bilgilendirme yapmaktayız. Özetle geriatri,  sağlıklı yaşlanmak isteyen herkesin başvurabileceği, hastalıkların tetkik ve tedavi edilmesini amaçlayan ayrıca yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan bir bilim dalıdır. Tüm bu bahsettiğimiz bilgiler ışığında, bölümümüzden hizmet almak isteyen 65 yaş üstü vatandaşlarımızı merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5