banner2

ÇİN SOYKIRIM YAPIYOR, DOĞU TÜRKİSTAN BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR.

İHH Kocaeli şube başkanı İsmail Yeşildal ve yönetim kurulu üyeleri, doğu Türkistan dan gelen Uygur Türklerinden oluşan bir heyet ile, Yeniden Refah Partisi Kocaeli il başkanı Mehmet Aras’ ı ziyaret ettiler.

ÇİN SOYKIRIM YAPIYOR, DOĞU TÜRKİSTAN BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR.

İHH şube başkanı Yeşildal, Yeniden Refah Partisini yarın ikindi namazına müteakip Fevziye camii önünde yapacakları programa davet etti.

KOCAELİ UYGUR TÜRKLERİ İÇİN AYAĞA KALKIYOR.

Yeşildal’ ın aktardığı bilgilere göre yarın ikindi namazı sonrasında Fevziye cami önünde Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın yaşadığı zulmü gösteren fotoğraf sergisi açılacak, kuran-ı kerim okunması ve dua yapılması ile devam edecek olan program basın açıklaması ile son bulacak. Ardından Kocaeli İHH temsilciliğinde saat 16:00 da sadece bayan dinleyicilerin kabul edileceği, Doğu Türkistan da kadın olmak konulu konferans yapılacak. Programa Doğu Türkistanlı, Uygur Türkleri de katılacak.

İHH şube başkanına ziyaretinde, doğu Türkistan heyeti de eşlik etti. Heyette yer alan isimler şunlar; Maıtıtuersun Nuermaımaıtı, Mirzehmet İlyasoğlu, Habubulla Amat Kuseni, Xıermaımaıtı Jıawulan, Medine Nazımı, Abulımıtı Maıhepıretı.

Ziyarete katılan Uygur Türkleri, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından kendilerine uygulanan sistemli asimilasyonu ve insanlık suçlarını anlattı. Konuşma esnasında dinleyenler kendilerini ağlamaktan alıkoyamadılar.

ARAS, BÜTÜN KOCAELİYİ PROĞRAMA DAVET ETTİ.

Ziyarette konuşan YRP il başkanı Mehmet Aras, zalim Çin’ in uygulamalarının çağlar ötesine dayanan intikam hırsının bir yansıması olduğunu dile getirdi. Çin’ in yaptıklarının soykırım ve insanlık suçu olduğunu belirten Aras, tüm dünya halkları ve devletlerinin bu zulmün karşısında durması gerektiğini ve bunun bir insanlık borcu olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının ardından İHH Kocaeli şubesi tarafından yarın yapılacak olan organizasyona tam destek verdiklerini belirten Aras, Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın her zaman yanındayız, milli görüş olarak Doğu Türkistan’ ın bağımsızlığı bizim kırmızı çizgimizdir. Dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2021, 13:54

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5