Derince’de Danışma Toplantısı

Yerel Yönetimler Danışma Toplantısında ilçede hizmete sundukları projeleri paylaşan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “2023 hedefimize yürürken dava arkadaşlarımızın azim ve kararlılığı bizlere güç veriyor” dedi

Derince’de Danışma Toplantısı

Yoğun Katılım ile Gerçekleşti

AK Parti Derince İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı, teşkilat mensuplarının yoğun katılımı ile Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti MKYK Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Şahin Talus, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, önceki dönem il başkanları Mahmut Civelek ve Şemsettin Ceyhan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan, ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, mahalle başkanları ve teşkilat üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Merdan: Altı Benzemez Bir Masada

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı’nda divan heyetinin oluşmasının ardından ilk konuşmayı AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan yaptı. Konuşmasında projelerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’e teşekkür eden Merdan, ulusal gündeme dair önemli mesajlar vererek, “Altı benzemez bir masada oturmuşlar, neymiş parlamenter sisteme geçeceklermiş. Öncelikle halkın iradesini yok saymaya çalışıyorlar. Aslında ne istedikleri ortada. Tekrar beş yılda üç kere seçim olsun istiyorlar. 20’den fazla partinin küpü dolsun istiyorlar. Bitmeyen projelere geri dönelim istiyorlar. Hatırlarsınız geçmişte 20 yıl 30 yıl yapılmayan projeler gördük. Bir de yapılmayacak bu projeler için yurt dışından borç alınsın istiyorlar. Ülkemizin geleceğini ipotek altına almak istiyorlar. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız. 2023 yılında da bu milletin feraseti yerini bulacak inşallah” dedi.

Vakit Derince Vaktidir

Merdan konuşmasının devamında “Bir diğer konu geçtiğimiz günlerde kar yağışı oldu. Vatandaş seni İstanbul gibi güzide bir şehre seçmiş, sen ne yapmışsın İngiliz Büyükelçisiyle oturmuş balıkçıda yemek yiyorsun. Aradan 10 gün geçmiş Amerikan büyükelçisiyle yarım yamalak İngilizcenle gülerek, sırıtarak I'M okey demişsin, bağlılık ve sadakatini bildirmişsin. Senin ne kadar İngilizce bildiğin önemli değil. Önemli olan o bildiğin İngilizceyle ne anlattığın. Hatırlarsınız hepimizin hafızasına kazınmış bir cümle var. Cumhurbaşkanımız ne dedi, ‘One minute’ dedi. ‘One minute’ ile zalime karşı verdiği mesajı hepimiz gördük. Milletimiz, ümmetimiz o mesajdan sonra cumhurbaşkanımızı omuzunda taşıdı. Biz bu dakikadan sonra teşkilatımızla belediye başkanımızın, belediyemizin, hükümetimizin yapmış olduğu projeleri anlatmakla kalmayacak, onların da bu ülkeyi nereye götürmek istediklerini anlatacağız. Sabredeceğiz, çalışacağız ve biz kazanacağız. Zafer inananlarındır diyorum. Vakit Derince vaktidir. Derince seninle güzel AK Parti diyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Kadın Kolları ve Gençlik Kolları

Toplantıda ikinci konuşmayı yapan isim AK Parti Derince İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Arife Özgenç oldu. Konuşmasında ilçe genelinde teşkilat olarak yaptıkları çalışmalara değinen Özgenç, “Derince kadın kolları olarak AK Davamıza gönül vermenin haklı gururu içerisindeyiz. 2023’e girerken dün olduğundan daha fazla inançla, daha fazla gayretle ve daha büyük bir kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde mücadelemize devam edeceğiz” dedi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan da yaptığı konuşmada “Öncelikle belirtmek isterim ki Derince’yi, Derince gençliğini seven, gençlerin derdiyle dertlenen bir belediye başkanıyla çalışmanın mutluluğu bizleri daha da motive etmektedir. Bizler belediye başkanımız ve hizmetlerinden almış olduğumuz güç ve enerji ile çalışmalarımızı sürdürüyor, 17 mahallemizin her noktasında yapılan hizmetleri genç kardeşlerimize anlatıyoruz. Biz kendini bugün adına Türkiye dediğimiz binlerce yıllık hak davasına vakfetmiş bireyleriz. Bunun için de karşımıza çıkan meşakkatleri göğüslemek mecburiyetindeyiz. Derince gençlik kolları olarak ilçe yönetimimizle 17 mahalle başkanımız ve yönetimleri ile AR-GE ve yeni seçmen birimlerimizle 2023 ve 2024 seçimlerinde tekrar AK Parti bayrağını dalgalandıracağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Konuşmaların ardından Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün üç yıllık süreçte ilçeye kazandırdığı hizmetlerin yer aldığı tanıtım videosu sinevizyon eşliğinde gösterildi. Gençlik Merkezlerinden spor komplekslerine, kentsel yenileme çalışmalarından tarımsal kalkınma hamlesine kadar birçok projeyi içinde barındıran ve yaklaşık yarım saat süren tanıtım videosu salonu dolduran teşkilat mensuplarının büyük beğenisini kazandı. Tanıtım videosunun ardından kürsüye çıkan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “2023 hedefimize yürürken dava arkadaşlarımızın azim ve kararlılığı bizlere güç veriyor” derken bazı projelere dair detaylı sunum yaptı. Araptepe Kentsel Yenileme projesine değinen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “30 bin m2 alan üzerine inşa ettiğimiz projemizle bölgemizde yeni bir yaşam başlıyor. 428 daire, 7 işyeri olan kentsel dönüşüm projemiz Mayıs ayında tamamlanacak. Projemiz kapsamında çevre yolların düzenlemesi de Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak” dedi.  Kaşkaldere kavşak ve alt geçit projesine de değinen Başkan Aygün, “Bu proje ilçemiz için önem arz ediyor. Düzenleme ile birlikte Yavuz Sultan ve İbni Sina mahalleleri arasındaki ulaşım kolaylaşarak, ayrıca Yenikent Mahallesi’ne kesintisiz ulaşım sağlanacak” dedi. Başkan Aygün, ilçedeki üstgeçitlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileneceğini de sözlerine ekledi.

Çenedağ Doğapark Projesi

Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Aygün, “Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde çalışmalarımız sürüyor. Hayırsever iş adamı Koruma’nın sahibi İbrahim Aracı 500-600 bin TL civarında destek verdi ve inşaatı ilerlettik. Büyükşehir Belediye Başkanımızla camii inşaatını inceledik. Sağolsun kendileri Büyükşehir olarak camiyi tamamlayacaklar. Şu an projeler tamamlanıyor, ihale aşamasında. İnşallah camimizi bitirerek halkımızın ibadetine açacağız” dedi. Çenedağ Doğapark projesine de değinen Başkan Aygün, “7,5 hektarlık alana sahip olan Doğa Park projemizde Kır Kahvesi, Kır Lokantası, piknik alanları ve çocuk oyun grupları yer alacak. Büyükşehir Belediyemizle yapmayı planladığımız projemizde fitness grupları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile halkımıza sportif aktiviteler yapma imkanı sunacağız” dedi.

Modern Hayvan Satış Yeri ve Kurban Kesim Alanı

Modern Hayvan Satış Yeri ve Kurban Kesim Alanı projesi için yer tahsisi onayını bakanlıktan aldıklarını ifade eden Başkan Aygün, “Kadırga Mesire Alanı’nın üst kısmında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belediyemize tahsis edeceği 8 buçuk dönümlük alana Modern Hayvan Satış Yeri ve Kurban Kesim Alanı’nı inşa edeceğiz” dedi. Askeri hastane alanına yapılacak projelere de değinen Başkan Aygün, “140 bin m2’lik Eski Askeri Hastane alanının 45 bin m2’sinde Büyükşehir Belediyemizin yapacağı Sağlıklı Yaşam Parkı, ilçemizin en prestijli alanlarından biri olacak. Sağlıklı Yaşam Parkı, dinlenme alanları ile Derince’mize artı değer katacak. Sağlık Bakanlığımıza tahsis ettiğimiz 40 bin m2’lik alana ise Kocaeli’nin en modern Diş Hastanesi inşa edilecek. Ayrıca askeri hastane alanındaki 40 bin m2’lik alana kaymakamlık ve kamu binalarının yanı sıra belediyemizin projelendirdiği Aile Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşama Destek Merkezi ve Otizm Merkezi projelerimizi inşa edeceğiz” dedi. Başkan Aygün ayrıca konuşmasında mezarlıkların bulunduğu bölgede bir mezarlık hizmet binası projesinin hazır olduğunu belirtti.

Talus: Derince, Cumhurbaşkanımızın Emanetine Sahip Çıktı

Yerel Yönetimler Danışma Toplantısında son konuşmayı yapan isim AK Parti Kocaeli İl Başkan Vekili Şahin Talus oldu. Konuşmasına İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in selamlarını ileterek başlayan Talus, “Özellikle Cumhurbaşkanımız, Kocaeli’de il başkanlığımızı yapan, milletvekilliğimizi yapan,  bunun dışında MKYK üyeliğimizi yapan Zeki Ağabeye Derince’yi emanet ettiğinde ne kadar doğru bir karar aldığını buradaki sunumda bir kez daha gördük. Derince, Cumhurbaşkanımızın emanetine sahip çıktı ve Kocaeli’nin Zeki abisi, daha üç yılda çalışmalarını yüzde 91 oranında tamamladı. İl başkanlığımızın yaptığı sekizinci danışma. Üç yılda minimum belediye başkanlarımız vaatlerinin yüzde 75’ini yapmış durumda. Derince Belediye başkanımıza, ekibine ve onunla uyum içerisinde olan ilçe başkanımıza, teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gece, Gündüz Çalışmaya Devam Edeceğiz

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadelerine yer veren Talus, “20 yıldır hayal olan her şeyi yaptık. Biz bunu belki anlatamıyoruz. Çünkü biz 20 yıl önce de hastanelerin böyle olduğunu, belediye hizmetlerinin böyle olduğunu düşünüyoruz. Bu yeter mi yetmez. Şu an ekonomide sıkıntı olabilir ama görüyorsunuz gıdada KDV yüzde bire düştü. Elektrikle ilgili yapılan çalışmaların müjdesini Cumhurbaşkanımız verdi. Sonuçta altı benzemez daha bir masaya otururken, hangi masaya oturacaklarının kararını vermek için bile düşünürken, biz 2023’ün, 2053’ün ve 2071’in hedeflerini belirlemekteyiz. Bütün seçimlerde, anketlerde AK Parti birinci çıkıyor. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 10 seçimdir yenilen ana muhalefet partisi lideri 2023’te bir kez daha yenilecek. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece, gündüz çalışarak Kocaeli’de, Türkiye’de yine birinci olacağız” diyerek sözlerini noktaladı. Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı, teşkilat mensuplarının başkanlara soru yöneltmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5