banner3

İzmit Çarşısı’ndan Tekstil Dönüşüm Atölyesi

İzmit Çarşısı üreticileri Marmara Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Avrupa Atık Azaltım Haftası etkinlikleri kapsamında İZMEK kurs odasında Tekstil Dönüşüm Atölyesi yaptı

İzmit Çarşısı’ndan Tekstil Dönüşüm Atölyesi

Atık azaltmak ve ileri dönüşümü desteklemek amacıyla yapılan atölyeye 9 İzmit Çarşısı üreticisi katıldı. Naturalis Funem, Violet, Şamama Gıda, Karagöz Moda, Pia Örgü, Amigurumi House, Miglo, İzmit Elişi ve Nazcollection markalarının kurucuları evde atıl durumda kalmış, kullanılmayan kıyafetleri ve dikiş nakış malzemelerini getirerek yeni tasarımlar ortaya koydu.

BİRİNİN ÇÖPÜ DİĞERİNİN HAMMADESİ OLDU

Bu atölye sonucunda, üretimi için doğal varlıkların harcandığı kullanılmayan kıyafetler, yeniden değerlendirilerek daha fazla doğal varlığın harcanması önlendi. Kullanılmayan kıyafetler, toplanarak dikiş bilen üreticinin hammaddesi oldu. Atölye sonucunda eski ve artık tercih edilmeyen ürünler güncel ve tercih edilebilir hale geldi.

DOST ELLER’E BAĞIŞLANACAK

Normalde bu tarz ileri dönüşümler için harcama yapılırken, İzmit Çarşısı topluluğu evdeki kıyafetleri değerlendirdi. Bu faaliyet sayesinde ileri dönüşüm, küçük ve yerel üreticiler için de sürdürülebilir olabiliyor.  Ortaya çıkan kıyafet ve ürünler, İzmit Belediyesi bünyesinde sergilendikten sonra İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Dost Eller Mağazası’na bağışlanacak.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5