Tarımsal Üretim Bahçesi’nde  sebzeleri çocuklar topladı

İzmit Belediyesi Durhasan Mahallesi Tarımsal Üretim Bahçesi’nde çocuklarla birlikte hasat yapıldı. Elleri toprakla buluşan ve tarımla tanışan çocuklar sebzeleri dalından kopararak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere sepetlere doldurdu

Tarımsal Üretim Bahçesi’nde   sebzeleri çocuklar topladı

İzmit Belediyesinin Durhasan Tarımsal Üretim Bahçesi’nde gerçekleştirilen hasat etkinliğinde aileler ve çocukları toprakla buluştu. Tarımsal Üretim Bahçesi’nde keyifli dakikalar geçiren çocuklar önce İzmit Belediyesi personeli ile birlikte özenle yetiştirilen domates, biber ve patlıcanları topladı, sonra kahvaltı sofrasında bir araya geldi. Bahçede toplanan mahsullerin büyük kısmı ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara iletilmek üzere Kardeş Eller Gıda Bankası’na doğru yola çıktı.   

ÖNCE TOPLADILAR, SONRA YEDİLER

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Yasemin Gözkonan Kahveci, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan ve Durhasan Mahalle Muhtarı Ünal Turan’ın da katıldığı Tarımsal Üretim Bahçesi hasat etkinliğinde keyifli dakikalar geçiren çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Sebzelerin hasadının ardından bir kısmıyla hazırlanan kahvaltı sofrasında bir araya gelen aileler, sohbet eşliğinde topladıkları sebzelerin tadına bakma fırsatı buldu.  

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Hasat ve kahvaltının ardından Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli tarafından çocuklar için boyama etkinliği düzenlendi. Rengarenk boyaların arasından diledikleri renkleri seçen çocuklar, baskı boyama çalışması yaparak gönüllerince eğlendi. Unutamayacakları bir günü geride bırakan çocuklara, boyama çalışmalarını tamamlamalarının ardından hediyeleri verildi. 

“TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, “İzmit Belediyesinin tarıma verdiği önemin göstergesi olan Durhasan Mahallesi Tarımsal Üretim Bahçesi’ndeyiz. 2020 yılında başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte burada fide ekimi yaptıktan sonra ürettiklerimizi Kardeş Eller Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıttık. 2021 yılındaki hasadımızda ise tarıma verdiğimiz önemi göstermek, çocuklarımızı ve ailelerimizi tarım konusunda bilinçlendirmek için toplandık. Çocuklarımızı toprakla buluşturduk. Ürettiklerimizi, yediklerimizi yerinde görsünler istedik. Ürünleri elleriyle toplamaları ve bilgi sahibi olabilmeleri için bu etkinliği gerçekleştirdik” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2021, 21:34

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5