Benzin ve Motorinde İndirim

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), petrol rafinerilerine hampetrol fiyatlarındaki indirimin fiyatlara yansıtılması konusunda uyarıda bulundu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarında 1-1,5 TL'ye kadar bir indirimin olacağını açıkladı.

Benzin ve Motorinde İndirim

EPDK, rafinerilere yazı göndererek bazı ülkelerin ham petrole yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi. Yılmaz, son dönemde hampetrol fiyatlarında bazı ülkelerin indirim yaptığını belirterek, bu durumun rafinerilere kar avantajı sağladığını ve tüketicilere yansıtılması gerektiğini vurguladı.

Rafinerilerden gerekli adımı hızla atmaları ve marj oranlarını güncellemeleri istenen yazıda, benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL arasında bir indirimin olacağı belirtildi. Yapılacak güncelleme sonucunda tüketicilerin akaryakıt fiyatlarında önemli bir düşüş yaşaması bekleniyor.

EPDK'nın bu uyarısıyla birlikte, rafinerilerin fiyatları güncellemesi ve tüketicilere indirim yapması bekleniyor. Bu durum, akaryakıt fiyatlarının düşmesiyle birlikte tüketicilerin cebinde daha fazla para kalmasını sağlayacak.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5