banner10

Çilek Köy’de, hasat başlıyor

İzmit Belediyesi, Çayırköy Mahallesi’nde bulunan Çilek Köyü’nde çilek hasatlarına başlıyor. 23 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek hasat programında, köyde yetiştirilen taze çilekler toplanacak.

Çilek Köy’de, hasat başlıyor

İzmit Belediyesi, Çayırköy Mahallesi’nde bulunan Çilek Köyü’nde çilek hasatlarına başlıyor. 23 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek hasat programında, köyde yetiştirilen taze çilekler toplanacak. Bu yılki hasat gelirleri ise kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla kullanılacak.

Hasat programına katılmak isteyen vatandaşlar için İzmit Belediyesi tarafından servis kaldırılacak. Sabah saatlerinde belirlenen noktalardan kalkacak olan servisler, Çilek Köyü’ne gidecek ve hasat etkinliğine katılmak isteyenleri taşıyacak. Katılımcılar, köyde çilek toplama deneyimi yaşayacak ve bu güzel etkinliğe destek olacak.

Çilek Köyü’nde gerçekleştirilecek olan hasat programı, hem köy halkı hem de katılımcılar için keyifli bir gün olacak. Taze çileklerin toplanması ve gelirlerin eğitim amaçlı kullanılması, bölgedeki kız çocuklarının eğitimine destek olacak. İzmit Belediyesi, bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun farklı kesimlerine destek olmaya devam ediyor.

Üreten belediye İzmit Belediyesi, Çayırköy Mahallesi’nde kurduğu Çilek Köyü’nde hasada hazırlanıyor. 25 bin çilek fidesinin dikildiği 12 dönümlük arazide yapılacak olan hasattan elde edilecek olan gelir ihtiyacı olan kız öğrencilerinin eğitimi için kullanılacak.

23 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ

Çilek Köyü hasat programı 23 Mayıs Perşembe günü saat 19.00’da İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in katılımıyla gerçekleşecek. Hasada katılmak isteyen vatandaşlar için saat 18.30’da Ncity AVM otoparkından servis kaldırılacak. Kız çocuklarının eğitim hayatına destek olmak isteyen tüm vatandaşlar çilek hasadı programına davetli.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5