İzmit Belediyesi Şiir ve Edebiyat Evi açılışa hazırlanıyor

İzmit Belediyesi ve Aydili Sanat Derneği ile yapılan protokol kapsamında Ruşen Hakkı anısına dizayn edilen İzmit Belediyesi Şiir ve Edebiyat Evi açılışa hazırlanıyor

İzmit Belediyesi Şiir ve Edebiyat Evi açılışa hazırlanıyor

İzmit Belediyesi ve Aydili Sanat Derneği ile yapılan protokol kapsamında Ruşen Hakkı anısına dizayn edilen İzmit Belediyesi Şiir ve Edebiyat Evi kısa bir zaman içinde İzmitlilerin hizmetine sunulacak. Akçakoca Mahallesi’nde bulunan Şiir ve Edebiyat Evi iki katlı olup toplamda 186 metrekarelik alanda bulunuyor. Kentin şair ve yazarlarına hizmet edecek yapıda özgünlüğün korunması adına yapıya uygun mobilyalar tasarlandı. 

SANATIN HER YÖNÜ 

Kültür sanat faaliyetleri, eğitimler, söyleşiler, atölyeler ve şiir dinletileri gibi sanatın her yönünün ele alınacağı Şiir ve Edebiyat Evi’nde çalışmalarda sona yaklaşıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri alanda taş ve moloz temizliğinin ardından peyzaj çalışması gerçekleştirdi. Şiir ve Edebiyat Evi’nde iç mekânda şair ve yazar odası, engelsiz edebiyat odası, yaratıcı yazarlık odası, sunum odası, kitap okuma odası, Ruşen Hakkı odası ve idari personel odası bulunuyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5