FLIGHT Projesi: Geleceğin Mesleki Eğitiminde Yenilikçi Drone Teknolojisi

Türkiye'de Endüstri 4.0'ın gerekliliklerine uyum sağlamak ve sürdürülebilir sonuçlar elde etmek amacıyla FLIGHT projesi hayata geçirildi.

FLIGHT Projesi: Geleceğin Mesleki Eğitiminde Yenilikçi Drone Teknolojisi

Türkiye'de Endüstri 4.0'ın gerekliliklerine uyum sağlamak ve sürdürülebilir sonuçlar elde etmek amacıyla FLIGHT projesi hayata geçirildi. Bu proje, özellikle afet müdahalesi, tarım, inşaat ve çevresel izleme gibi alanlarda uygulamalı drone teknolojisi becerilerini mesleki eğitim programlarına entegre ederek sektördeki ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor.

FLIGHT projesi, drone teknolojisinin kullanımıyla afet müdahalesi alanında daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesini sağlayarak can kaybını en aza indirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda tarım sektöründe verimliliği artırmak, inşaat sektöründe daha güvenli ve verimli çalışma ortamları oluşturmak ve çevresel izleme alanında doğa ve çevre koruma çalışmalarını desteklemeyi hedefliyor.

FLIGHT projesi, mesleki eğitim programlarına drone teknolojisi becerilerini entegre ederek gençlerin ve iş gücünün bu alanda yetkinlik kazanmasını sağlayacak. Bu sayede Türkiye, Endüstri 4.0'ın gerekliliklerine uyum sağlayarak teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilecek ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşabilecektir.

Erasmus+ AB desteğiyle hayata geçirilecek “Geleceğin Mesleki Eğitiminde Yenilikçi Drone Teknolojisi Kullanımı” (FLIGHT) projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenecek projeler arasında ilan edildi. Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) ortaklarından olduğu bu projede Prof. Dr. Selçuk Toprak liderliğinde; Prof. Dr. Banu Çetin, Doç. Dr. Çiğdem Balçık, Dr. Öğretim Üyesi Ali Yağcı ve Araş. Gör. Oğuz Dal’dan oluşan ekip yer alıyor.

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (Yürütücü-Türkiye), Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü - GASKİ (Türkiye), Sucessos Criativos, Lda (Portekiz), DSU-RCSOO Kiro Burnaz (Makedonya), Stredna priemyselna skola stavebna (Slovakya) ve Training 2000 psc (İtalya) gibi farklı ülkelerden ortaklarla gerçekleştirilen bu uluslararası iş birliği, mesleki eğitim öğretmenleri ve öğrencilerine yenilikçi drone teknolojisini kazandırmayı ve bu sayede onları iş piyasası için hazırlamayı amaçlıyor.

Proje süresince gerçekleştirilecek etkinlikler arasında, FLIGHT KİT'in geliştirilmesi, mesleki eğitim öğretmenlerine yönelik eğitim programları ve FLIGHT Kaynak Merkezi'nin oluşturulması bulunuyor.

Mesleki eğitim öğretmenleri ve öğrencileri için proje kapsamında hands-on (uygulamalı) drone öğrenimi sunacak benzersiz bir FLIGHT Kiti, özel eğitim programları, yerel atölye çalışmaları, çok dilli bir eğitim el kitabı ve ders planlarını içeren bir kaynak merkezi gibi çeşitli çıktılar üretilecek. Projede ayrıca iletişim ve yayılım faaliyetleri de planlanıyor.

Söz konusu projeyle, Avrupa'nın dijital dönüşüm hedeflerine uygun olarak, mesleki eğitimde drone teknolojisi ile ilgili beceri ve yetkinlikler kazandırarak, mesleki eğitimi daha cazip hale getirmek ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak hedefleniyor. Bu sayede, drone teknolojisinin çevresel izleme ve sürdürülebilirlik çabalarındaki potansiyeli daha etkin bir şekilde kullanılabilecek.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5