Bi Dünya Eğlence, ile çocuklar hem eğlendi, hem de öğrendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ormanya’da gerçekleşti

Bi Dünya Eğlence, ile çocuklar hem eğlendi, hem de öğrendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ormanya’da gerçekleşen Bi Dünya Eğlence, renkli ve eğlenceli anlara ev sahipliği yaptı. Gün boyunca 35 farklı atölyede çocuklar birbirinden keyifli etkinliklere katılarak eğlenceli vakit geçirdi. İlk sahne etkinliği olan Bilim Şov, çocuklara interaktif deneylerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı sundu. Basınç deneyleri gibi ilginç deneylerle çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi.

Etkinlikler kapsamında çocuklar ayrıca el sanatları atölyelerine katılarak yaratıcılıklarını sergiledi, doğa etkinliklerine katılarak doğayı keşfetti ve spor etkinliklerine katılarak enerjilerini attılar. Ayrıca, çocuklar için düzenlenen tiyatro ve müzik gösterileri de büyük ilgi gördü. Bi Dünya Eğlence etkinliği, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir gün geçirme fırsatı sunarak 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşamalarını sağladı.

Aynı saatler arasında Orman Kütüphanesi ilk yazar konuğunu ağırlamaya başladı. Sevilen yazar Ayşegül Dede kendisinin kaleme aldığı masalları anlattı. Saatler 15.00’i gösterdiğinde alanın en renkli mekânlarından biri olan Büyük Sahne’de Kaptan Pengu Müzikali başladı. Çocuklar TV’den severek izledikleri Kaptan Pengu’yu keyifle ve canlı performansla izleme olanağı buldu. Orman Kütüphanesi’nin ilk gün etkinlikleri kapsamındaki ikinci konuğu çocukların çok sevdiği Sertaç Abi oldu. Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Sertaç Güngör, söyleşisinde özellikle dijital medyanın olumsuzlukları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

GÜN BOYU 35 ATÖLYEDE RENKLİ ETKİNLİKLER

Öte yandan alandaki 35 atölyede yine gün boyu etkinlikler devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde kurulan Somut Olmayan Kültür Mirası’nda (SOKÜM) eğitim alan kültür aktarıcıları da alanda çocuklarla buluştu.  SOKÜM atölyesinde bilmeceler ve tekerlemeler eşliğinde birbirinden farklı çocuk oyunları oynandı.  Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi Türk Dünyasına ait oyunlardan örneklerle tanışan minikler eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Halk Bilimciler; Düyme Düyme Oyunu, “yaglıga tovusmak” (yazmaya zıplamak), Aşık Oyunu gibi Türk kültürünün geçmişten günümüze gelen mirasın izlerini Kocaeli’ne getirdi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5