Körfez Kent Konseyi’nde İkinci Nazmi Akın Dönemi

Körfez Kent Konseyi’nin önceki gün gerçekleşen 5. Olağan Genel Kurulu, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Mevcut Başkan Nazmi Akın’ın yeniden başkan seçildiği kongrede üyelerin desteği ile yeniden başkanlığa seçildiği kongreye ilgi de büyük oldu

Körfez Kent Konseyi’nde İkinci Nazmi Akın Dönemi

Körfez Kent Konseyi’nin 5. Olağan Genel Kurulunda, Nazmi Akın’ın başkanlığında 25 kişilik yönetim kurulu seçildi. Nazmi Akın’ın tek aday olduğu kongreye; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, İlçe Müftüsü Abdul Muhammed Çınar, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Şube Müdürü Alper Yalınalp, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse, oda ve vakıf temsilcileri, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri katıldı.

KATILIM OLDUKÇA GENİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörü Abdullah Köktürk’ün divan başkanlığına seçildiği kongrede; AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, DEVA Partisi İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, CHP İlçe Başkanı Bülent Yıldız, DP İlçe Başkanı Veli Yıldız, BBP İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Derince Kent Konseyi Başkanı Ertekin Akbulak, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol da yer aldı.

“BAŞARILI BİR İKİ YILI

GERİDE BIRAKTIK”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından; kongrenin açılış konuşmasını yapan Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, “Görevi aldığımız ilk günden itibaren, bütün paydaşlarımızla bir araya gelerek Körfez adına neyi daha güzel ve iyi yapabilirizin gayreti içerisinde olduk. Kaymakamlığımızın ve belediyemizin büyük desteği ile birlikte toplumun her yarasının olduğu noktaya ulaşmaya çalıştık. Bir fidan dikerken bunlara yenisini nasıl ekleriz diye düşündük. Bütün hata ve eksiklerimize rağmen güzel bir iki yılı geride bıraktık” ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ REHBER STK’LARIMIZ

Nazi Akın’ın ardından konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise konuşmasında kent konseylerinin önemine değindi. Başkan Söğüt, “Bu kentte bu sorun varsa; hepimiz buna çözüm için elimizi taşın altına koyuyoruz. STK’larımız da bu konularda bizlere çok fazla katkı sunuyor. Gönüllü olarak çalışan, demokratik katılım süreçlerinde bizlere rehber olan hali hazırdaki tüm STK’larımıza başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

“BU KENTİ BERABER

GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

Kenti daha iyi geleceğe taşımak adına hep beraber çalışacağız. Neler yapabiliriz, en iyi hizmetleri nasıl sunabiliriz bunları ortak akıl ile birlikte ortaya koyacağız. Bir kentin vizyonunu en iyi o kentteki STK’larımız ortaya koyar. Hep birlikte kentimizi güzelleştirmeye ve değer atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL MİRAS

Körfez’e kazandırılacak her hizmet için ortak akıl ile adım atacaklarının altını çizen Başkan Şener Söğüt, “Ortak akıl, kolektif akıl bunlar gerçekten önemli. Bu kente kazandıracağımız projelere asla siyasi bakış açısıyla bakmayacağız. Bu kent bizim. Ve geleceğimiz olan gençlerimize bırakacağımız en güzel miras” ifadelerini kullandı. Divan başkanlığını; Abdullah Köktürk’ün yaptığı genel kurulda, konuşmaların ardından 2 yıl boyunca gerçekleştirilen program ve projeleri içeren videolu faaliyet sunumu yapıldı. Ardından yeni yönetim kurulu listesi oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi.

YÖNETİM KURULU

Nazmi Akın                Başkan

Aslı Kuş                     Körfez BLD Temsilcisi

Alper Alyılmaz           Körfez Kaymakamlığı Milli Eğitim Şefi

Aslı Ertik                    Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhtarı

Ahmet Önal                Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı

Ali Osman Baş           Körfez BLD Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü

Alican Kazgan            Kocaeli Karslılar Dernek Başkanı

Bahri Soyyiğit                        MAG Derneği Başkanı

Erdal Yavuz               Körfez Ticaret Odası

Ercan Arı                    Herges Dernek Başkanı

Mehmet Şahin                        Yürütme Kurulu Üyesi

Mehmet Işık               Çamlıtepe Mahallesi Muhtarı

Mustafa Bektaş          Din Görevlileri Derneği Başkanı

Nurettin Kaplan         Ağrılılar Derneği Başkanı.

Semra Koşumcu         Körfez İlçe Tarım Müdürü

Sergülen Kurt Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü

Şule Kılcı                    Kocaeli Üniversitesi

Yasin Sönmez Kocaeli Taşköprülüler Derneği

Ayfer Özmen             Kocaeli Üniversitesi

Atakan Yavuz                        Yarımcalılar Dernek Başkanı

Bahar Baykal              Yürütme Kurulu Üyesi

Adem Kaya                Muşlular Derneği Başkanı

Nigar Yağız                Eğitimci

Murat Tezel                sipahiler Mahallesi Muhtarı

Yılmaz Sarıaslan         Deniz Ticaret Odası

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5