banner2

AKARYAKIT DAĞITICI FİRMA VE İSTASYONLARININ KAR MARJI SORUNU

EPDK tarafından oluşturulan regülasyona göre akaryakıt dağıtıcı firma ve istasyonların kar marjı Türk Lirası olarak belirlenmektedir.

AKARYAKIT DAĞITICI FİRMA VE İSTASYONLARININ KAR MARJI SORUNU

 Ocak 2020’den Şubat 2022 ye kadar olan döneme bakıldığında rakamsal olarak bu belirlenen karlılık tutarlarının az da olsa yükseldiğini görülse bile personel, elektrik, kredi kartı komisyon oranı ve yükselen sermaye ihtiyacı gibi artan giderlerden dolayı aslında bu işletmelerin ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yeteri kadar kar elde edemedikleri ve oransal olarak karlılık paylarının düştüğünü görmekteyiz.

Körfez Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada EPDK tarafından yapılan karlılık düzenlemesinin TL cinsinden yapılmasına rağmen artan gider maliyetlerinin yüksek oluşundan dolayı akaryakıt dağıtıcı firmalarının ve istasyon firmalarının ticaretlerini devam ettirmeleri gün geçtikçe zorlaştığı belirtilmiştir. Ayrıca Körfez Ticaret Odası yaptığı açıklamada EPDK tarafından belirlenen karlılık durumunun oransal olarak belirlenmesinin hem akaryakıt dağıtıcı firmaların hem de akaryakıt istasyonlarının sürdürülebilir bir şekilde ticari hayatlarına devam etmeleri için elzem olduğu iletilmiştir.

Personel, elektrik, kredi kartı komisyon oranı ve yükselen sermaye ihtiyacı gibi artan giderlerden dolayı aynı kar marjı ve aynı sermaye ile firmaların ticaretlerini devam ettirmelerinin gün geçtikçe zorlaştığı buna karşın EPDK’nın karlılık durumunu orantısal olarak minimum %12’lerde tutarak tekrar gözden geçirmesinin enerji sektörü ile iştigal eden firmalar açısından hayati önem taşıdığı görülmektedir.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5