banner10

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)  Öğrencileri, Filistin'e yapılan saldırıları kınadılar

Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı bir araya gelerek desteklerini göstermek amacıyla oturma eylemi düzenlediler.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)  Öğrencileri, Filistin'e yapılan saldırıları kınadılar

Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı bir araya gelerek desteklerini göstermek amacıyla oturma eylemi düzenlediler. Öğrenciler, okulun bahçesinde toplanarak Filistin'e yapılan saldırıları kınayan ve barış çağrısında bulunan bir basın açıklaması yaptılar. Aynı zamanda Filistin bayrakları taşıyan öğrenciler, dünya kamuoyunu bu insanlık dışı saldırılara karşı seslerini yükseltmeye çağırdılar.

GTÜ öğrencileri, Filistin'e destek amacıyla düzenledikleri oturma eyleminde, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınayarak barış ve adalet çağrısında bulundular. Öğrenciler, Filistin'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak, dünya kamuoyunu bu acımasız saldırılara karşı duyarlı olmaya davet ettiler. Ayrıca öğrenciler, Filistin halkının yanında olduklarını ve onların haklı mücadelesine destek verdiklerini belirttiler.

GTÜ öğrencilerinin düzenlediği oturma eylemi, Filistin'e yapılan saldırıları kınamanın yanı sıra, barış ve adalet çağrısını yükseltmek amacıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, insanlık onuruna yakışmayan bu saldırıların bir an önce son bulmasını istediler. Ayrıca öğrenciler, Filistin halkının yanında duracaklarını ve onların haklı mücadelesine destek olmaya devam edeceklerini vurguladılar.

 İsrail saldırıları sonucu Filistin halkının yaşadığı drama seyirci kalmayan Amerika ve Avrupalı öğrencilerin kampüslerinde verdiği desteğe Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) öğrencileri de oturma eylemi ile destek verecek. 6 Mayıs'ta öğrencilerin GTÜ ana giriş kapısında başlattıkları yürüyüş sonrası GTÜ Rektörlük önündeki basın açıklamasının ardından oturma eylemi başladı. Öğrencilerin yaptığı basın açıklamasına GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de katılarak destek verdiler. Öğrencilerin rektörlük binası önündeki oturma eylemi 10 Mayıs Cuma akşamına kadar devam edecek.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5