Kocaeli'nin en önemli su kaynakları olan Yuvacık ve Namazgah Barajları'nda doluluk oranları düşmeye devam ediyor. 25 Haziran Çarşamba tarihli verilere göre, her iki barajda da su seviyeleri mevsim normallerinin altında kaldı. Uzmanlar, yaşanan bu düşüşün kuraklık riskini artırdığına dikkat çekiyor.
Yuvacık Barajı'nda Doluluk Oranı Durgun Seyrediyor
Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'nda, doluluk oranı son üç günde %63 seviyesinde sabit kaldı. 22 Haziran'da %64 olarak ölçülen oran, 24 ve 25 Haziran tarihlerinde %63’te seyretti. Barajdaki mevcut su miktarı 31 milyon 970 bin metreküp olarak hesaplandı. Geçmiş yıllarda bu dönemde %80'in üzerinde olan doluluk oranlarıyla karşılaştırıldığında, düşüş dikkat çekici boyutlara ulaştı.
Namazgah Barajı'nda Kritik Seviyeye İniş
Bölgede önemli rol üstlenen bir diğer su kaynağı olan Namazgah Barajı'nda ise durum daha endişe verici. Barajdaki su seviyesi %49’a gerileyerek kritik eşiklerin altına indi. Uzmanlar, yaz aylarında artan su tüketimiyle birlikte mevcut seviyelerin Kocaeli için ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
Kocaeli'deki Barajlarda Alarm Zilleri Çalıyor
Kocaeli'nin en önemli su kaynakları olan Yuvacık ve Namazgah Barajları'nda doluluk oranları düşmeye devam ediyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Osmangazi Köprüsü’nde Maliyet Tartışması Yeniden...
2
BAŞKAN OĞUZHAN KELEŞ, 2025 YILINI DEĞERLENDİRDİ
3
Derince Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, “Filistin’de...
4
KOÜ Hereke MYO’da “Sıfır Atık Bitkisel Yağ...
5
Derince, Marmara’nın Yeni Çekim Merkezi Olma Yolunda
6
Kocaeli'de Silahlı Saldırı: 20 Yaşındaki...
7
KOSKEM, Bir Haftada 145 Kişiyi Boğulmaktan Kurtardı
8
Ağadere’de Geniş Kapsamlı Temizlik Seferberliği
9
Kocaeli’de Tramvay Filosu Genişliyor: 7. Araç...
10
İzmit’te Geleneksel Oyun Etkinlikleri Başladı
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK

GÜNEŞ

ÖĞLE

İKİNDİ

AKŞAM

YATSI
SIRADAKİ HABER