‘Change Oto’, operasyonu

Kocaeli ve İstanbul’da eş zamanlı düzenlenen ‘change oto’ operasyonunda Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde hasar gören araçların şasi ve motor bilgilerini değiştiren 5 şahıs gözaltına alındı.

‘Change Oto’, operasyonu

Operasyonda, yurt dışından getirilen 15 milyon TL değerindeki 18 araçla usulsüz işlem yapıldığı tespit edildi. Şahıslardan biri tutuklanırken, diğer dördü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri, araçların kimlik bilgilerinin bozularak piyasaya sürüldüğünü belirledi. Ayrıca, yapılan incelemeler sonucunda 18 aracın 5 milyon TL vergi kaybına neden olduğu ortaya çıktı. Operasyonun detayları hakkında soruşturma devam ediyor.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sebebiyle zarar gören araçların şasi ve motor numarası bilgilerinin yurt dışından getirilen araçlara aktarılarak değiştirildiği bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine Kocaeli ve İstanbul’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda piyasa değeri 15 milyon TL olan 18 aracın kimlik bilgilerini usulsüz şekilde değiştirerek piyasaya sürdükleri tespit edilen M.D., Ü.A., M.Ç., R.H.A. ve Y.Ç. isimli şahıslar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından R.H.A., Y.Ç., Ü.A. ve M.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.D. tutuklandı.

Şahısların, araçların kimlik bilgilerini değiştirerek piyasaya sürdükleri ve bu şekilde yasa dışı kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyonla birlikte bu suç örgütünün faaliyetlerinin de önüne geçilmiş oldu. Operasyonun detayları hakkında soruşturma devam ediyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5