“Mercek-13” operasyonları kapsamında Kocaeli dahil

Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Mercek-13” operasyonları kapsamında Kocaeli dahil 75 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik çalışmalar devam ediyor.

“Mercek-13” operasyonları kapsamında Kocaeli dahil

Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Mercek-13” operasyonları kapsamında Kocaeli dahil 75 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik çalışmalar devam ediyor. 4 gün boyunca süren operasyonlarda, 641 ruhsatsız tabanca, 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 19 uzun namlulu tüfek ve 134 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Emniyet güçleri, operasyonlar kapsamında bin 31 şüpheli hakkında işlem yaparken, silah kaçakçılarına yönelik ciddi bir darbe vuruldu. Yapılan operasyonlarla toplamda 844 adet silahın güvenlik güçlerine teslim edilmesiyle, halkın güvenliği ve kamu düzeni için önemli bir adım atılmış oldu.

Operasyonlarda ele geçirilen silahların, suç örgütlerinin ve terör örgütlerinin eline geçmesinin önüne geçilerek, ülke genelindeki güvenlik riskleri en aza indirildi. Emniyet güçlerinin titiz çalışmaları sayesinde, halkın huzur ve güvenliği için gerekli önlemler alınmış oldu.

“Mercek-13” operasyonları, ülke genelindeki güvenlik güçlerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilirken, halkın da işbirliği ve duyarlılığı sayesinde başarılı sonuçlar elde edildi. Güvenlik güçlerinin kararlı tutumu ve halkın desteğiyle, suç örgütlerine ve terör örgütlerine karşı etkili bir mücadele yürütülmeye devam edilecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 75 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “Mercek-13” operasyonlarında; 641 ruhsatsız tabanca, 50 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 19 uzun namlulu tüfek, 134 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 844 silah ele geçirildiğini belirterek bin 31 şüpheli hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5