Siber suçundan. aranan şahıs yakalandı.

Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, siber suçların men ve takibine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi.

Siber suçundan. aranan şahıs yakalandı.

Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, siber suçların men ve takibine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda, aralarında bir Milletvekilinin de bulunduğu çok sayıda müştekinin kimlik bilgilerinin yasadışı yollardan ele geçirilerek kredi kartı çıkarılması ve bu kredi kartları aracılığıyla petrol istasyonu, market ve kuyumcu gibi yerlerden harcama yapılması olayıyla ilgili şüpheli F.A. isimli şahıs tespit edildi.

F.A., 19 Mart 2024 günü İlimiz Dilovası ilçesinde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Şahsın yakalanmasının ardından gerekli işlemler tamamlandı ve 20 Mart 2024 tarihinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şüphelinin, müştekilerin kimlik bilgilerini ele geçirerek kredi kartı çıkarması ve bu kartlarla yapılan harcamalarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, siber suçlarla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların güvenliğini sağlamaya devam ediyor. Bu tür suçların önlenmesi ve faillerinin adalet önüne çıkarılması için titizlikle çalışmalarını sürdüren ekipler, benzer olayların yaşanmasını engellemek amacıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5