Trafik denetim ve kontrol faaliyetlerine 7 gün 24 saat denetim

Bu faaliyetler, trafik güvenliğini sağlamak, trafik kurallarına uymayan sürücüleri tespit etmek ve trafik kazalarını önlemek amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Trafik denetim ve kontrol faaliyetlerine 7 gün 24 saat denetim

Bu faaliyetler, trafik güvenliğini sağlamak, trafik kurallarına uymayan sürücüleri tespit etmek ve trafik kazalarını önlemek amacıyla gerçekleştirilmektedir. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, il genelindeki tüm yolları kapsayan bir sorumluluk bölgesine sahiptir ve bu bölgede trafik denetimleri sürekli olarak yapılmaktadır.

Trafik denetim ve kontrol faaliyetleri, jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Ekipler, trafikte hız ihlali, alkollü araç kullanma, emniyet kemeri takmama, kırmızı ışık ihlali gibi trafik kurallarına uymayan sürücüleri tespit etmek için radar ve diğer teknolojik cihazları kullanmaktadır. Ayrıca, trafik denetimleri sırasında araçların belgeleri ve sürücülerin ehliyetleri de kontrol edilmektedir.

Trafik denetim ve kontrol faaliyetleri, gece gündüz demeden kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu sayede, trafikteki ihlallerin tespit edilmesi ve cezalandırılması sağlanarak trafik güvenliği artırılmaktadır. Ayrıca, trafik denetimleri sırasında sürücülere trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılmakta ve trafik bilincinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'nın trafik denetim ve kontrol faaliyetleri, trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliğinin sağlanması için önemli bir rol oynamaktadır. Bu faaliyetler, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını teşvik etmek ve trafikte

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmaları tarafından, trafik kazaların önlenmesi ve kaza sonucu ölüm/yaralanmaların en aza indirilmesi amacıyla 01 Ocak – 31 Ocak 2024 tarihleri arasında;

- 996 sürücü, 351 yaya ve 1.616 öğrenci olmak üzere toplam 2.963 kişiye trafik güvenliği konularında eğitim verilmiştir.

- İcra edilen trafik denetimleri kapsamında; 112.463 araç kontrol edilmiş olup, kurallara uymayan 5.571 sürücü ve şoföre karar tutanağı düzenlenmiş, 605 araç trafikten men edilmiş, 36 sürücü belgesine el konulmuştur.

- Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmaları tarafından 2024 yılı Ocak ayı içerisinde; 1 ölümlü trafik kazası, 35 yaralanmalı trafik kazası, 92 maddi hasarlı trafik kazası, olmak üzere toplam 128 trafik kazasına müdahale edilmiştir. Trafik kazaları sonucunda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 61 vatandaşımız yaralanmıştır.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, trafik denetim ve kontrol faaliyetlerine 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak devam edilmektedir.

      Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

                                                                                                                                    

                    KOCAELİ VALİLİĞİ

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5