Bakanı Tekin, Müfredat yeni eğitim öğretim yılına yetişecek

Milli Eğitim Bakanı Tekin, müfredat konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakanı Tekin, Müfredat yeni eğitim öğretim yılına yetişecek

Milli Eğitim Bakanı Tekin, müfredat konusunda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, Talim Terbiye Kurulu'nun çalışmalarının devam ettiğini belirterek, müfredatın detaylı bir incelemeyi gerektirdiğini vurguladı. Bir dersin programının 800 sayfa olduğunu ifade eden Tekin, müfredatın ortak, zorunlu ve standart derslerden oluştuğunu söyledi.

Müfredatın yeni eğitim öğretim yılına yetişip yetişmeyeceği sorusuna ise Tekin, "Tabii ki yetişecek. Talim Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayımlayacağız. 1-5 ve 9. sınıflarda önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz." şeklinde konuştu. Bakan Tekin, müfredatın güncellenmesi ve yenilenmesinin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim alması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Müfredatın öğrencilerin ihtiyaçlarına ve çağın gereksinimlerine uygun olarak güncellenmesinin önemine değinen Tekin, eğitim sisteminin sürekli olarak geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bakan Tekin, yeni müfredatın öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasına katkı sağlayacağını ve eğitim kalitesinin artmasına yardımcı olacağını belirtti.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5