Mesleki Eğitim Programı kapsamında, 3 öğrencimiz İspanya'nın Valencia şehrinde staj yapacak.

İzmit Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Avrupa Birliği Erasmus Akreditasyonu Mesleki Eğitim Programı kapsamında

Mesleki Eğitim Programı kapsamında, 3 öğrencimiz İspanya'nın Valencia şehrinde staj yapacak.

İzmit Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Avrupa Birliği Erasmus Akreditasyonu Mesleki Eğitim Programı kapsamında yer alan Kısa Süreli Hareketlilik projesi kapsamında, 3 öğrencimiz İspanya'nın Valencia şehrinde staj yapacak. Bu kapsamda, öğrencilerimizin yurtdışında edinecekleri deneyimlerin mesleki gelişimlerine olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Veli Bilgilendirme toplantısında, öğrencilerimizin staj süreci boyunca konaklama, ulaşım ve sigorta gibi konularda destek alacakları bilgisi verildi. Ayrıca, öğrencilerimizin staj süresince disiplin kurallarına uymaları ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiği vurgulandı. İspanya'da yapacakları stajın kendilerine yeni ufuklar açacağına inanarak, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İspanya'nın Valencia şehrinde bulunan Solera ve Neralvex adlı işletmelerde endüstriyel bakım onarı stajı yapacak. Bu staj programı sayesinde öğrenciler, işletmelerdeki ekipmanların bakımını yaparak pratik tecrübe kazanacaklar. Aynı zamanda uluslararası bir ortamda çalışma fırsatı bulacak olan öğrenciler, yabancı dil becerilerini de geliştirme şansı elde edecekler.

Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, Valencia'da gerçekleştirecekleri staj programıyla hem teorik bilgilerini pratiğe dökecekler hem de sektördeki güncel gelişmeleri yakından takip etme imkanı bulacaklar. Endüstriyel bakım onarı stajı, öğrencilere iş hayatında karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm üretme becerisi kazandıracak ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu staj programıyla uluslararası alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulacak ve gelecekteki kariyer hedeflerine bir adım daha yaklaşacaklar.

Kocaeli İl Milli Eğitim Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen bir etkinlikte, projelerde yer alan irtibat öğretmenleri, refakatçi öğretmenler, Sabancı MTAL ve Deniz Yıldızları MTAL’den 3'er öğrenci ve veliler bir araya geldi. Sunumu Kocaeli İl Milli Eğitim Ar-Ge Birimi Mesleki Eğitim Koordinatörü Hasan Burçin Menteş gerçekleştirdi. Etkinlikte, projelerin ilerlemesi ve katılımcıların deneyimlerini paylaşması için verimli bir ortam oluşturuldu. Katılımcılar, geleceğin meslek sahipleri olarak bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Gençlerin mesleki deneyim kazanmaları ve kariyerlerine yön vermek için önemli bir adım olan staj faaliyetleri, 21 Nisan 2024 tarihinde başlayacak. 4 hafta sürecek olan staj programı, gençlerin alanlarıyla ilgili tecrübe kazanmalarına ve iş hayatına daha donanımlı bir şekilde adım atmalarına olanak sağlayacak. 18 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek olan staj faaliyeti, gençlerin meslek hayatlarına sağlam bir temel atma fırsatı sunacak. Bu tür programlar, gençlerin geleceğe daha umutla bakmalarını ve iş dünyasında kendilerine yer edinmelerini desteklemektedir.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5