Borsa, dün yükseliş trendine ara verdi.

Borsa İstanbul, ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte gerileyerek dün yükseliş trendine ara verdi.

Borsa, dün yükseliş trendine ara verdi.

Borsa İstanbul, ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte gerileyerek dün yükseliş trendine ara verdi. Bugün de negatif tarafta hareket eden BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,23 değer kazanarak 9014 puandan başladı. Ancak daha sonra değer kaybına yönelerek 8950 - 9036 bant aralığında işlem görmeye başladı. Saat 10.51 itibarıyla ise yüzde 0,34 kayıpla 8963 puanda bulunuyor.

ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi, piyasalarda endişeleri artırdı. Yüksek enflasyon, merkez bankalarının faiz artırımına gitme ihtimalini güçlendiriyor ve bu da hisse senetlerine olan talebi azaltabiliyor. Bu nedenle Borsa İstanbul'da da satış baskısı görüldü.

Öte yandan, küresel piyasalarda da karışık bir seyir izleniyor. ABD ve Avrupa borsaları da ABD enflasyon verisi sonrası geriledi. Ayrıca, ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi de piyasaları etkilemeye devam ediyor. Bu durum, yatırımcıların riskli varlıklardan çekinmesine neden oluyor.

Borsa İstanbul'da bugün bankacılık sektörü hisseleri öncülüğünde satışlar görülüyor. Bunun yanı sıra, enerji ve telekomünikasyon sektörü hisselerinde de değer kayıpları yaşanıyor. Ancak, bazı sektörlerde ise alımların olduğu görülüyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5