Dolar, yükseliş eğiliminde

Dolar fiyatları, geçtiğimiz haçta 30,8390 TL seviyesinden tamamlarken; yeni haftanın ilk işlem gününe 30,8641 TL'den başladı.

Dolar, yükseliş eğiliminde

Dolar fiyatları, geçtiğimiz haçta 30,8390 TL seviyesinden tamamlarken; yeni haftanın ilk işlem gününe 30,8641 TL'den başladı. Kur, açılış sonrasında 30,8679 TL'ye kadar yükselirken, böylelikle piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Dolar, saat 09.20 itibarıyla yüzde 0,09 yükselişle 30,8637 TL seviyesinde hareket etti. Aynı zamanda dolar, bugün Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda 30,8860 TL'ye kadar tırmanırken; 15 Şubat'ta sığ piyasada rekor seviyesini 31,1615 çıkarmıştı.

Doların yükseliş eğiliminde olması, yatırımcıları endişelendirirken, ekonomi uzmanları da bu durumu yakından takip ediyor. Doların yükselmesi, ithalat maliyetlerini artırarak enflasyonu tetikleyebilir ve ekonomik dengeleri olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle Merkez Bankası'nın doların yükselişine karşı nasıl bir politika izleyeceği de merak konusu.

Doların yükselişi, Türk lirasının değer kaybetmesine neden olurken, döviz kurlarındaki dalgalanmalar da piyasaları etkiliyor. Yatırımcılar, doların seyrini yakından takip ederek, portföylerini güvence altına almaya çalışıyor. Ancak doların yükselişi, Türkiye ekonomisi için de bazı riskleri beraberinde getiriyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5