Enflasyon beklentisi,mart ayında yüzde 42,96'ya yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre,

Enflasyon beklentisi,mart ayında yüzde 42,96'ya yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi artış gösterdi. Şubat ayında yüzde 42,04 olarak tahmin edilen enflasyon oranı, mart ayında yüzde 42,96'ya yükseldi. Bu durum, enflasyonla mücadelede hala zorlu bir süreç yaşandığını gösteriyor.

Ankete katılan piyasa katılımcıları, enflasyonun yıl sonunda hala yüksek seviyelerde olacağına inanıyor. Enflasyonun yüzde 42'nin üzerinde kalması, ekonomideki fiyat artışlarının hala kontrol altına alınamadığını gösteriyor. Bu durum, tüketici fiyatlarının yüksek seviyelerde seyretmeye devam edeceği anlamına geliyor ve vatandaşların alım gücünü olumsuz etkiliyor.

Ankete katılan piyasa katılımcıları ayrıca yıl sonu dolar/TL beklentisini de açıkladı. Buna göre, yıl sonunda doların Türk lirası karşısında 40,02 TL olması bekleniyor. Bu da doların değer kazanacağı ve Türk lirasının değer kaybedeceği anlamına geliyor. Doların yükselmesi, ithalatın pahalı hale gelmesine ve enflasyonun artmasına neden olabilir.

TCMB'nin yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları, ekonomideki belirsizliklerin devam ettiğini ve enflasyonun kontrol altına alınmasının zorlu bir süreç olduğunu gösteriyor. 

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5