KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Merkez Bankası'nın açıkladığı mart ayı cari denge verilerini değerlendirdi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Merkez Bankası'nın açıkladığı mart ayı cari denge verilerini değerlendirdi. Zeytinoğlu, mart ayında cari denge açığının 4 milyar 544 milyon dolar olduğunu belirtirken, yıllık açığın ise 31 milyar 232 milyon dolara gerilediğini ifade etti. Bu iyileşmede dış ticaret açığındaki gerilemenin önemli bir rol oynadığını vurgulayan Zeytinoğlu, dış ticaret açığının mart ayında 1.2 milyar dolar azalarak 5.2 milyar dolara düştüğünü söyledi.

Zeytinoğlu, hizmetler dengesi kaleminin de cari dengeye olumlu katkı sağladığını belirtti. Mart ayında hizmetler dengesi kaleminin 2.2 milyar dolarlık bir katkı sağladığını ifade eden Zeytinoğlu, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre 624 milyon dolar daha fazla olduğunu dile getirdi. Bu durumun cari dengeyi olumlu yönde etkilediğini belirten Zeytinoğlu, ülke ekonomisinin dış ticaret ve hizmetler dengesi kalemlerindeki iyileşmeye dikkat çekti.

Zeytinoğlu, cari denge verilerinin ekonomi açısından önemli olduğunu ve bu verilerin takip edilmesi gerektiğini belirtirken, Türkiye'nin cari denge açığının azalması ve dış ticaret dengesinin iyileşmesinin olumlu bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM

Önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, nisanda dış ticaret açığının yüzde 13.3 arttığını söyleyerek, dış ticaret açığındaki yükselişin yıllık cari açığa yansıyabileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2024, 12:25

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5