Şimşek, "Bizim kur hedefimiz yok" dedi.

Mart ayından itibaren enflasyonun trende oturacağını ifade eden Şimşek, "Bizim kur hedefimiz yok" dedi.

Şimşek, "Bizim kur hedefimiz yok" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, KDV genel artışı, kurumlar vergisi genel artışı, gelir vergisi oranlarında genel bir artış ve MTV'ye ilişkin yeni düzenlemelerin gündemlerinde olmadığını belirtti. Mart ayından itibaren enflasyonun trende oturacağını ifade eden Şimşek, "Bizim kur hedefimiz yok" dedi.

Bakan Şimşek, vergi artışlarının genel olarak ekonomiye olumsuz etkileri olduğunu vurgulayarak, bu tür adımların ekonomik büyümeyi ve istihdamı olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Şimşek, vergi politikalarının ekonomik istikrarı ve büyümeyi desteklemesi gerektiğini belirtti.

Maliye Bakanı, enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonomik istikrarın sağlanması için yapılan çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Şimşek, ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması ve enflasyonun düşük seviyelerde kalması için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Son olarak, Bakan Şimşek, vergi politikalarının ekonomik büyümeyi desteklemesi ve vatandaşların refahını artırması gerektiğini belirterek, bu doğrultuda çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5