(TÜİK); Enflasyon verileri açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, şubat ayında enflasyon yüzde 4,53 oranında artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 67,07 seviyesine yükseldi. Üretici fiyatlarındaki artış da dikkat çekiciydi; ÜFE aylık yüzde 3,74, yıllık yüzde 47,29 arttı.

(TÜİK); Enflasyon verileri açıkladı

En yüksek artış eğitim harcamalarında yaşandı. Eğitim harcamalarındaki artış, vatandaşların cebini en çok yakalayan gelişme oldu. Diğer yandan, giyim ve ayakkabı grubunda ise en az artış görüldü.

TÜFE'deki değişim oranları da endişe vericiydi. Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,53 artış yaşanırken, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,54, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,07 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 55,91 olarak gerçekleşti. Bu veriler, enflasyonla mücadelede hükümetin daha fazla adım atması gerektiğini gösteriyor.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 43,44 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 94,78 ile lokanta ve oteller oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 0,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 12,76 ile eğitim oldu.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5