Asrın Felaketi 6 Şubat Anma ve Anlama Programı" düzenlendi.

Bu program, depremde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak, depremzedelerin acılarını paylaşmak ve toplumu deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenmiştir.

Asrın Felaketi 6 Şubat Anma ve Anlama Programı" düzenlendi.

 

Bu program, depremde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak, depremzedelerin acılarını paylaşmak ve toplumu deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenmiştir. Program kapsamında depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmuş, Kur'an-ı Kerim okunmuş ve dualar edilmiştir. Ayrıca, depremde yaralanan ve evsiz kalan vatandaşlara yardım eli uzatmak amacıyla çeşitli yardım kampanyaları düzenlenmiştir. Programa, depremzedelerin yanı sıra, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, deprem konusunda uzmanlar ve halk da katılmıştır. Programda, deprem konusunda bilgilendirici sunumlar yapılmış, deprem riski olan bölgelerde alınması gereken önlemler hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca, depremzedelerin yaşadığı sorunlar ve ihtiyaçlar da ele alınmıştır. Program, depremin birinci yıl dönümünde toplumun deprem konusunda farkındalığını artırmak ve gelecekte benzer felaketlerin önüne geçmek amacıyla önemli bir adım olmuştur.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremin birinci yıl dönümü nedeniyle ilimizde "Asrın Felaketi 6 Şubat Anma ve Anlama Programı" düzenlendi.  

İzmit Fevziye Camii ve yürüyüş yolu alanında düzenlenen programda Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve  UMKE ekiplerimiz de açmış oldukları stant ile katılım sağladı ve deprem bölgelerinde gerçekleştirmiş oldukları hizmet ve çalışmaları kamuoyuna tanıttı.

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinesinde düzenlenen Anma ve Anlama Programına kent protokolünün yanı sıra siyasi partilerin il, ilçe yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5