banner3

Başiskele Çocuk Akademisi’nde Yeni Sezon Başlıyor   

Başiskele Belediyesi Çocuk Akademisi’nde yeni eğitim dönemi başlıyor. İlçedeki öğrencilere yönelik verilecek eğitimler için kayıtlar bugün itibariyle alınmaya başlandı.  

Başiskele Çocuk Akademisi’nde Yeni Sezon Başlıyor   

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan ve “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla projelendirilerek hayata geçirilen Başiskele Çocuk Akademisi, 2019 yılından itibaren ilçedeki çocuklara eğitim desteği vermeye devam ediyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Başiskele Çocuk Üniversitesi’nin deneyimli yöneticileri koordinesinde ve donanımlı eğitimci kadrosu rehberliğinde bu yıl 3. sezonunu açacak akademiye yine yoğun ilginin olması bekleniyor.

Şehitekrem Mahallesi’ndeki Başiskele Çocuk Üniversitesi binasında 30 Kasım 2022’de eğitimlere başlayacak olan akademiye başvurular, bugün (14.11.2022) itibariyle online olarak alınmaya başlandı.  Başvurular, 25 Kasım 2022 Cuma günü saat 17.00’da sona erecek.

BAŞVURULAR GENC-İ ÂLÂ WEB SİTESİNDEN

Başiskele Çocuk Akademisi’ne kayıt olmak isteyen öğrenciler,  internet sitesinden online kayıt olabilecekler. Akademi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen veliler, Pazartesi-Salı günleri hariç mesai saatleri içinde 0 (262) 342 27 00-01 numaralı telefonu arayabilecekler.

KAÇINCI SINIF ÖĞRENCİLERİ BAŞVURABİLECEK?

Başiskele Çocuk Akademisi’ne bölgede ikamet eden “2009-2010-2011-2012-2013 ve 2014” doğumlu (3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar) öğrenciler başvuru yapabilecekler.

BAŞİSKELE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME %100 DESTEK

Başiskele Belediyesi’nin “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla hayata geçirdiği Çocuk Akademisi ile Başiskele’de ikamet eden ve eğitim gören öğrenciler, ücretsiz olarak okul derslerine eğitim desteği imkânı bulacak ve kültür-sanat etkinlikleriyle hem eğlenecekler hem de yeteneklerini keşfedecekler. Okul dışı serbest zamanlarında uzman eğitimciler kontrolünde güvenli ve huzurlu bir ortamda sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimleri konusunda destek alacak öğrenciler, ihtiyaç duydukları, kendilerini eksik hissettikleri derslerden destek alabilecekler. Boş vakitlerini kaliteli ve verimli bir şekilde değerlendirecek olan öğrenciler, arkadaşlarıyla da güzel vakitler geçirerek sosyal gelişimlerine katkı sunacaklar.

HAFTANIN 2 GÜNÜ 11 FARKLI DERS

Çocuk Akademisi’nde öğrenciler, robot teknolojilerinden el sanatlarına, matematikten bilimsel deneylere, akıl oyunlarından dramaya kadar birçok dersi uzman eğitimcilerden alacak. Haftanın 2 günü (Çarşamba ve Perşembe) 16:00–17:30 saatleri arasında eğitim alacak öğrenciler, 8 farklı derse katılım sağlayarak hem eğlenecek hem öğrenecekler.

Başiskele Çocuk Akademisi’nde verilecek dersler şöyle:

•       Yaşayan Matematik

•       Eğlenceli Bilim ve Deney

•       Kişisel-Sosyal Gelişim

•       Resim

•       El Sanatları

•       Satranç

•       Drama

•       Robot Teknolojileri

AKADEMİ 24 HAFTA SÜRECEK

Başiskeleli çocukların yoğun talep gösterdiği Başiskele Çocuk Akademisi’nde eğitimler ara tatiller ve resmi tatiller haricinde toplamda 24 hafta sürecek.

GELECEĞİN İLİM VE BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK

Başiskele Çocuk Akademisi ile; duygu, düşünce ve taleplerini güzel bir şekilde ifade edebilen, özgüven ve medenî cesaret sahibi olan, sorumluluk bilincini kazanmış; sevgi, saygı ve yardımlaşma gibi evrensel değerleri benimseyen, yeteneklerinin farkına varan ve onları geliştirme fırsatlarını değerlendirebilen, kitap okuma sevgisini kazanan ve öğrenmeyi temel bir ihtiyaç olarak kabul eden, çevresiyle doğru iletişim kurabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyip kullanabilen, yeniliklere açık olan, milli ve manevi değerlere bağlı, bu değerleri kendi hayatında yaşayan, yasalara saygılı, vatanını, milletini seven ve tüm insanlığa faydalı olmayı ilke edinen nitelikli bir neslin yetişmesine ve huzurlu bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlanıyor.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5