banner2

Cumhuriyet Bulvarı’nda 11 bin kişilik iftar

Tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yapan Cumhuriyet Bulvarı, 11 bin kişiyi Büyükşehir’in ev sahipliğinde bir araya getirdi.

Cumhuriyet Bulvarı’nda 11 bin kişilik iftar

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni baştan yaptığı Cumhuriyet Bulvarı’nda ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Çift taraflı dizilen masalarla Cumhuriyet Bulvarı’nda bir araya gelen 11 bin kent sakini iftarlarını adeta bir şenlik havası içerisinde açtı. İftar programından en çok memnun kalanlar ise hiç şüphesiz çocuklar oldu. Animasyon ekibi, Hacivat Karagöz oyunu, balon şişirme gibi etkinliklerle doyasıya eğlenen çocuklar Horoz Şekeri, Osmanlı Macunu ve Osmanlı Şerbeti’nin de tadına baktı.

 

ETKİNLİKTE KİMLER YOKTU Kİ

Cumhuriyet Bulvarı’ndaki iftar programına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Milletvekilleri, siyasi parti il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, eski milletvekili ve belediye başkanları, esnaf odaları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve binlerce Kocaelili katıldı.

 

SAATLER KALA DOLDU

Cumhuriyet Bulvarı Semt Polikliniği önünde kurulan sahneden her iki yöne doğru kurulan yüzlerce masa, iftara saatler kala doldu. Havanın güzel olmasını da fırsat bilen kent sakinleri aileleriyle birlikte erken saatlerde etkinlik alanına gelerek bir arada vakit geçirmenin tadını çıkardı.

 

BÜYÜKAKIN TEK TEK SELAMLAŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayarak iftar programına katılan vatandaşlarla tek tek selamlaştı. Gençlerin ilgi odağı olan Büyükakın, özçekim isteklerini geri çevirmeyerek yüzlerce fotoğraf çektirdi. Başkan Büyükakın’a AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve Genel Sekreter Yardımcıları eşlik etti.

 

İFTARDAN NOTLAR

·        Cumhuriyet Bulvarı’ndaki iftara 11 bin kişi katıldı.

·        Antikkapı AŞ tarafından 60 dağıtım noktasında görevlendirilen 250 personel, vatandaşlara hızlı bir şekilde iftarlıklarını dağıttı.

·        Başkan Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Bulvarı’nı baştan sona dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.  Hemen herkesle fotoğraf çektiren Başkan Büyükakın, özellikle gençlerin ilgi odağı oldu.

·        İftar etkinliğine yabancı uyruklular ile Kocaeli’de eğitim gören uluslararası öğrenciler de katıldı.

·        İftar programı, Cumhuriyet Bulvarı’nda yapılan ilk etkinlik oldu.

·        İftar saati öncesi sahnede tasavvuf dinletisi yapıldı.

·        İftar programının ardından çocuklar için Hacivat ve Karagöz ile Orta Oyunu gösterileri düzenlendi.

·        Farklı karakterlerden oluşan animasyon ekibi alanda çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

·        Çocuklara yüz boyama etkinliği de yapıldı.

·        Ramazan ayının simgeleri olan Horoz Şekeri, Osmanlı Macunu ve Osmanlı Şerbeti katılımcılara iftar sonrası ikram edildi.

·        Oluşturulan alanda vatandaşlar Osmanlı kostümleri ile Ramazan hatırası fotoğrafı çekildi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5