banner2

DEPREMİN İZLERİNİ SİLEN GÖLCÜK; SPOR, KÜLTÜR VE SANAT KENTİ OLARAK GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 23.yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

DEPREMİN İZLERİNİ SİLEN GÖLCÜK;  SPOR, KÜLTÜR VE SANAT KENTİ OLARAK GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi'nin 23.yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "17 Ağustos 1999 tarihi, deprem gerçeğinin ülke genelinde anlaşılması açısından bir milattır. Ülkemiz, 45 saniye gibi kısa bir sürede, büyük acılar yaşayarak, deprem gerçeğini öğrendi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen, ülke tarihimizin en büyük depreminin üzerinden, bugün itibariyle 23 yıl geçti. Bu 23 yıllık süre zarfında, o zamanki adıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapılan kalıcı konutlarla, ilçemizde konut açığı giderildi. İlçemizin sosyal ve kültürel açıdan gelişimi, her yıl artarak devam ediyor. Dünden bugüne, ilçemizde taş üstüne taş koyan tüm idarecilerimize; dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na, dönemin Gölcük Belediye Başkanları Sayın İsmail Barış ve Sayın Mehmet Ellibeş’e ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr. Tahir Büyükakın’a, emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

 

NÜFUS YÜKSELDİ

"Depremin izlerini silen Gölcük'te hemşerilerimiz, geleceğe umutla bakıyorlar. Deprem sırasında ilçemizin nüfusu 80 binden, deprem sonrasında 55 bine gerilemişti. Bugün ise; resmi rakamlara göre; 172 binin üzerine yükseldi. Nüfus artışı, Donanma Komutanlığı, Askeri Tersanesiyle, otomotiv sanayisiyle ve diğer yan sanayi kuruluşlarıyla, sosyal ve kültürel alanlarıyla, Gölcük'ün tekrar çekim merkezi olduğunu gösteriyor.”

 

YENİ SANAYİ SİTESİ VE SİVRİTEPE KONUTLARI

“Gölcük'te ağır hasarlı olup yıkılmayan binamız yok. İlçemizde kentsel dönüşüm projeleri de yapıldı. Eski Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanda Türkiye'ye örnek bir projeyle kentsel dönüşüm gerçekleştirildi. Gölcük Yeni Sanayi Sitesi kuruldu. Geçtiğimiz günlerde de buradaki Yeni Sanayi Camisi’ni de tamamladık. Riskli alan ilan edilen Denizevler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi hayata geçti. 541 konut, 14 dükkân ve 1 camiden oluşan Sivritepe Konutları tamamlandı. Vatandaşlarımız yeni yapılan konutlarına taşındılar.”

 

ÇARŞI MERKEZ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

“Çarşı merkezde, Gölcük'ün çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. 1.Etap; D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, Aydınbey Deresi ile 20. Sokak (Ali Fuat Kanpara Caddesi) arasında yer alan, 36 dönüm alanı kapsıyor. Hak sahibi hemşehrilerimizle görüşmeler devam ediyor. Bu proje de tamamlandığında, ilçemizin çehresini olumlu yönde değiştirecektir.”

 

161 BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRDİK

“Bunun yanında, ilçemiz genelinde, onarım ve güçlendirmesi yapılmayan orta hasarlı binaların ve vatandaşların can güvenliğini tehdit eden, sosyal riskler oluşturan metruk binaların yıkımına da devam ediyoruz. Bugüne kadar, metruk ya da onarım ve güçlendirilmesi yapılmayan orta hasarlı 101 bina ile Denizevler Kentsel Dönüşüm alanındaki 50 binanın ve eski sanayi alanındaki 10 binanın yıkımını gerçekleştirdik.”

 

BİR HAYALİMİZ DAHA GERÇEK OLDU:

DEĞİRMENDERE VE HALIDERE SAHİLDEN BAĞLANDI

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ekim ayında yapımına başlanan, Değirmendere-Halıdere arasındaki sahil düzenleme çalışmasıyla Değirmendere ve Halıdere sahilden bağlanıyor. Değirmendere Kuruçeşme tarafında 200 m2 havuz ve su oyun parkı yapılacak.”

 

KAYIK ÇEKEK YERİ VE KIYI YAPISI

“Değirmendere Kuruçeşme’de, kayık çekek yeri-kıyı yapısının da ihalesi tamamlanarak yer teslimi yapıldı.”

 

MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK CADDESİ VE KAVAKLI SAHİL CADDESİ

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, İlçemizin trafiğini rahatlatan, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve Kavaklı Sahil Caddesi bölünmüş yol olarak düzenlendi.”

 

ENKAZ DÖKÜM SAHASI MİLLET BAHÇESİ OLDU

“Bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan, Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri'nin altında yer alan 56.000 m2 alanda Gölcük Millet Bahçesi'nin yapımı da bitme aşamasına geldi. Millet bahçemiz, doğal zenginlikleriyle, insanlarımızın nefes alacağı sosyal bir yaşam alanı olacak.”

 

KÜLTÜR SANAT KENTİ GÖLCÜK

“’Kültür Sanat Kenti Gölcük’ hedefiyle çok sayıda önemli sempozyum ve etkinliği başarı ile gerçekleştirdik. Sempozyum serimiz kapsamında; 2019’da Türk Dili ve Edebiyatı-Servet-i Fünûn Sempozyumu, 2020 yılında Sırat-ı Müstakim-Sebilürreşat ve Mehmet Akif Sempozyumu, 2021 yılında 100. Yılında Dergâh Mecmuası Sempozyumunu düzenleyerek sempozyumları da kitap halinde yayınladık. Bu sene de, “Deriliş Dergisi ve Sezai Karakoç Sempozyumu’nu” ve çok sayıda konferans ve panel düzenledik.  Gölcük Belediyesi Sanat Günleri adıyla; alanında uzman, çoğu devlet sanatçısı usta öğreticilerimizle; unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı gelecek kuşaklara öğretiyoruz.”

 

KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

“Bunun yanı sıra; Somut Olmayan Kültürel Mirasımız, Donanma Kenti Gölcük, Ezelden Ebede İstiklal Marşımız ve Bayrağımız, Gölcük Tarih Dokusu, Uluslararası Göç Konulu fotoğraf yarışmalarını geniş katılım ile Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği iş birliğiyle düzenledik. Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda; düzenli olarak yetişkinler ve çocuklar için tiyatro gösterileri, Türk Sanat Musukisi ve Türk Halk Müziği Konserleri, yine; İlçemizin birçok noktasında çok sayıda sergi, konserler ile  Fındık, Kadırga, Kafkasya, İhsaniye Yeşil Elma gibi festivalleriyle, kültür ve sanat alanında çok sayıda etkinlik yapılıyor.”

 

“SPOR KENTİ GÖLCÜK”

“Spor Kenti Gölcük’ hedefiyle gerçekleştirdiğimiz sportif etkinliklerle ilçemizi hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınan bir kent kimliği kazandı. Bu kapsamda; Değirmendere ile Derince arasında Körfez’in iki yakasını ilk kez bir araya getirdiğimiz Açık Su Yüzme Yarışı, Geleneksel Rahvan At Yarışları ve çok sayıda turnuva düzenleyerek hemşehrilerimizi, özellikle de; gençlerimizi, sporla buluşturduk.”

 

AFETİN İZLERİNİ SİLEN GÖLCÜK HALKI AFETZEDELERİN YANINDA

“Deprem acı izlerini silen Gölcük, afet bilincini kazanmış bir kent olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan afetlere de hızla yardım eli uzattı. Belediyemiz; Kızılay Gölcük Şubesi ve hemşehrilerinizin desteğiyle; Antalya-Manavgat ve çevre illerde meydana gelen yangın felaketi, Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımız için 10 tır yardım malzemesi gönderdik. Ayrıca 5 su tankeri, 1 adet iş makinası ve 9 adet bobcat iş makinesi ile de orman yanını çıkan bölgelerde söndürme ve temizlik çalışmalarına destek olduk. Bunun yanı sıra Malatya-Elazığ deprem bölgesine 2 tır, İzmir deprem bölgesine 1 tır yardım malzemesi desteği verdik. Afetler sonrasında ortaya çıkan zorlukları ve yaşanan acıları en iyi bilen ve yardım elini uzatan, yardım kampanyasına aynî ve naktî büyük destek veren Gölcüklü hemşehrilerime can-ı yürekten bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

DEPREM GERÇEĞİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

“Gölcük çok acılar yaşamış bir kent. İnsan hayatı açısından 45 saniye çok kısa bir süre, ama biz Gölcüklüler açısından asla unutulamayacak bir zaman dilimi. 45 saniye içerisinde dostlarımızı, yakınlarımızı yitirdik. Deprem gerçeğini hiçbir zaman unutmamalıyız, tedbiri elden bırakmamalıyız. Gölcük Belediyesi olarak; Afet Acil Durum Grubu oluşturduk. Sivil iş makinası sahiplerini de bu gruba ekledik. Gölcük Belediye Meclisi kararıyla GESOTİM ile işbirliği protokolü yaptık. Afet anlarında, mobil telefon sisteminin yoğunluktan kesilmesi nedeniyle; AFAD Kocaeli Müdürlüğü ile işbirliğiyle, Derince’ye telsiz rolesi kurduk. Afet anında, ilçenin her yanındaki tüm ekiplerimizle ve merkezi idare ile irtibatın sürekliliği imkânını elde ettik.”

 

BAŞKAN SEZER’DEN ANMA PROGRAMINA DAVET

“Depremin 23.yılında hayatını kaybeden hemşehrilerimize ve tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. O gece yaralanan ve bugün hala depremin olumsuz hatırasını yaşayan hemşehrilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Hemşehrilerimizi de Kavaklı Marina’da 16 Ağustos 2022 Salı günü, saat 21.45’de başlayacak, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılacağı anma programına davet ediyorum.”

 

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5