banner2

Derince’de Öncelik Halkın Güvenliği

Derince Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde tehlike arz ederek güvenliği tehdit eden yapılarla, kullanım ömrünü tamamlamış metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor

Derince’de Öncelik Halkın Güvenliği

Kararlı Mücadele Sürüyor

Derince genelinde; genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği tespit edilen metruk yapılar ile bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu tespit edilen yapıların yıkım işlemi devam ediyor. Uygulama kapsamında 1999 Marmara depreminde orta ve ağır hasar almış yapılar ile yetkili mühendislik firmalarınca yapılan risk değerlendirmesi neticesinde riskli olduğu tespit edilen yapıların da yıkım işlemleri sürüyor. Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde olası bir deprem etkisi altında veya kendi halinde yıkılma tehlikesi arz eden yapılar ile genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği tespit edilen metruk yapılarla mücadelesine kararlı bir şekilde devam ediyor.

Orta Hasarlı Binalar

İlçe halkının güvenliğini ön plana alarak çalışmalarına devam eden ekipler bu kez Sırrıpaşa Mahallesi Derya Sokak ve Çınarlı Mahallesi Hazar Sokak’ta yer alan iki orta hasarlı binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi. Ayrıca ilçe genelinde tehlike arz eden metruk yapılarla mücadelesini sürdüren Derince Belediyesi ekipleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Çenedağ Mahallesi Doğaner Sokak’ta 2 metruk yapının yıkımını tamamladı. Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından, 2021 yılında toplam 7 adet orta hasarlı yapının, 3 adet ağır hasarlı yapının, 13 adet risk değerlendirmesi sonucu riskli olduğu tespit edilen yapının ve 14 adet metruk yapının yıkım işlemi tamamlanmış oldu.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5