Kaşkaldere Kavşağı’nda, köprü kazıkları çakılıyor

Büyükşehir’in Kaşkaldere D-100 Altı Kavşak ve Bağlantı Yolları çalışmasında menfez kazısı ve köprü için fore kazık imalatlarına başlandı    

Kaşkaldere Kavşağı’nda, köprü kazıkları çakılıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Derince ile Körfez ilçeleri sınırında yer alan ve yoğun trafik akışının olduğu Kaşkaldere (95 Evler) D-100 Altı Kavşak ve Bağlantı Yolları yapım çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında güney kısımda yan yol köprüsü için fore kazık imalatları, menfez kazı çalışmaları, kuzey kısımda ankraj kuşaklama kirişi imalatları yapılıyor.

 

D-100 ALTINDAKİ MENFEZ GENİŞLİYOR

D-100 altındaki altgeçitte yapılacak düzenlemeyle Körfez Kent ve Kaşkaldere yönüne trafik sıkışıklığı olmadan rahatlıkla gidilebilecek. Kaşkaldere Kavşağının altındaki mevcut menfez genişletilerek, 326 metrelik yeni bir menfez inşa edilecek. Trafiğin akışını hızlandırmanın yanı sıra kolay ve konforlu ulaşım imkanı da sağlanacak. İstiklal Caddesi devamındaki Burcu Sokaktan Kaşkaldere Mesire Alanının batı tarafından Bayır ve Rüzgarlı Sokak güzergahını takip eden Yaşar Doğu ve Elveda Caddesi kesişimindeki dönel kavşağa bin metre uzunluğunda 2x2 şeklinde yeni bir yol inşa edilecek. Körfez ve Derince ilçeleri sınırındaki Kaşkaldere Kavşağında araç kesişim noktalarıyla sinyal fazını azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla elmas kavşak yapılacak.

 

İLAVE KÖPRÜ

Eski Emniyet Müdürlüğü binası önünden Kaşkaldere alt geçidine kadar olan kısımda giriş çıkışların düzenlenmesi için ilave köprüyle alt geçidin düzenlemesi yapılacak. D-100 ile aynı yüksekliğe çıkarılacak iki açıklıklı 40 metre uzunlukta, 8.50 metre genişlikteki ilave köprü ile İzmit-İstanbul istikametinden dönel kavşağa bağlanılacak.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5