Sağlık Bakanlığı, 8 bin işçi alacak

Sağlık Bakanlığı, İŞKUR aracılığıyla yapılacak olan işçi alımlarında kura yöntemini tercih edecek.

Sağlık Bakanlığı, 8 bin işçi alacak

Sağlık Bakanlığı, İŞKUR aracılığıyla yapılacak olan işçi alımlarında kura yöntemini tercih edecek. Bakan Fahrettin Koca, 8 bin işçi alımı için başvuruların değerlendirilmesi sürecinde kura çekilişinin yapılacağını duyurdu. Koca, noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekilişinin aynı zamanda YouTube üzerinden canlı yayınlanacağını belirtti.

Kura çekilişinin ardından mülakat olmadan işçi yerleştirme işlemlerinin hızla tamamlanacağını ifade eden Bakan Koca, bu sürecin çok kısa bir zaman diliminde gerçekleşeceğini vurguladı. Sağlık Bakanlığı, işçi alımlarında adil bir yöntem olan kura ile işçi seçimini yaparak, şeffaf bir süreç yürüteceğini belirtti.

İŞKUR'a yapılan başvurular arasından seçilecek olan 8 bin işçinin, Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapacak olmaları bekleniyor. Kura çekilişiyle belirlenecek olan işçilerin, mülakat sürecinden muaf tutulacak olmaları, adaylar arasında eşit fırsatlar sağlanması açısından olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı bu işçi alımları, iş arayan binlerce kişiye umut olacak.

Bakanlığın 27 bin personel alımına ilişkin ÖSYM yerleştirme sonuçlarının da açıklandığını hatırlatan Bakan Koca, "Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler." ifadelerini kullandı.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5