Şener Söğüt, 4,5 Yılını Anlattı! "Bir Dönem Daha İstiyorum"

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 4,5 yılını anlatarak, “Yaptığımız vergi ve SGK borçları yapılandırması ile ilçemizin geleceğini kurtardık. Barbaros Mahallesi kentsel dönüşümünde evleri kısa sürede teslim edeceğiz. Siyasi büyüklerimiz de uygun görürse bir dönem daha Körfez’e hizmet etmekten onur ve gurur duyacağım” dedi.

Şener Söğüt, 4,5 Yılını Anlattı! "Bir Dönem Daha İstiyorum"

Kocaeli haber - Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde ‘Körfez için 4.5 yılda aşkla’ adlı gerçekleşen programda görevde geçirdiği 4,5 yılını anlattı. Düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz ve Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediyesi eski Başkanı İsmail Baran, AK Parti’nin eski il başkanları, eski belediye başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

BİR DÖNEM DAHA HİZMET ETMEK İSTERİM

Şener Söğüt yaptığı sunumda şunları söyledi: “Biz göreve gelmeden 82 proje vaat ettik, 155 proje yaptık. Seçim beyannamemizin tamamlanma oranı yüzde 85 seviyesinde. Göreve geldikten sonra bir gün bile durmadık. Hizmet ve eser yolculuğumuza devam ediyoruz. Görev süremizin tamamlanmasına 5 ay kaldı. Siyasi büyüklerimiz de uygun görürse bir dönem daha Körfez’e hizmet etmekten onur ve gurur duyacağımı ifade etmek istiyorum.

KÖRFEZ İLÇEMİZİN GELECEĞİNİ KURTARDIK

Göreve geldiğimizde 80’li yıllardan bu yana gelen SGK ve vergi borçları vardı. Yapılandırma fırsatı doğdu. İki yapılandırmada toplam 570 milyon TL üzerinde okul, cami gibi devlet kurumlarının olduğu arsaları yine devlete devrederek borçları temizledik. O adımları o gün atmasaydık bu borçları bu belediyenin ödemesi mümkün olmayacaktı. Körfez’in geleceğini de kurtarmış olduk.

BARBAROS’TA EVLERİ KISA SÜREDE TESLİM EDECEĞİZ

Körfez’de yıllardır çözüm bekleyen Barbaros Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sorununda mutlu sona ulaştık. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür etmek istiyorum. Hak sahipleri ile yüzde 93 oranında bir anlaşma sağladık. Riskli bir alandı. Vatandaşlarımızı şimdi daha güvenli bir alan olan Derince-Körfez sınırında 24 blok, 534 konuttan oluşan yeni yaşam alanına taşıyoruz. Yüzde 70 oranında inşaatlarda çalışmalar bitti. Mayıs- Haziran ayında anahtarları teslim etmeyi planlıyoruz.

İLİMTEPE TOKİ’DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İlimtepe bölgesi Körfez’in geleceği konumunda. Kent oraya doğru ilerliyor. Dereköy bölgesindeki imar planlarını da tamamladık. Sosyal konutlarla birlikte hayat daha da canlanacak. Tabi TOKİ’nin konutlarıyla ilgili zor bir ihale süreci oldu. İhaleler yapıldı, giren firmalar olmadı ama şimdi 2 bin 500 konut için inşaatlar hızlı bir şekilde ilerliyor. Hemen alt tarafındaki 400 dönümlük alanda da Millet Bahçesi’ni hayata geçiriyoruz. Millet Bahçesi Körfez’in nefes alabileceği, dinlenebileceği ve gençlerin eğlenebileceği mükemmel bir alan.

960 MİLYONLUK ALT YAPI YATIRIMI YAPTIK

Altyapı zorlu bir süreçti ama görmezden gelemezdik. Taşın altına elimizi değil adeta gövdemizi koyduk. Büyükşehir Belediyemiz ve İSU ile birlikte 570 milyon TL’lik yatırımla Körfez’in altyapısını yeniledik. İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve dere ıslahları ile toplam 488 kilometrelik hat döşedik. 20’ye yakın ana caddemizi altyapısı ve üstyapısı ile örnek hale getirdik. 4,5 yılda 960 milyon TL’lik üstyapı yatırımı yaptık.

İLİMTEPE YOLU İLE TRAFİĞİ RAHATLATTIK

Tütünçiftlik’ten başlayarak TEM’in üzerinden geçen ve İlimtepe’ye bağlanan yolun birinci etabını Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte tamamladık. İkinci etap da ihale aşamasına geldi. Köyler bölgesindeki grup yolları ve köy içleri ile ulaşım akslarını daha konforlu hale getirdik. İhtiyaç duyulan noktalarda dere ıslahları ve köprü geçişlerini gerçekleştirdik. Şirinyalı, Atalar ve Barbaros Mahallesi’nde üç yeni üstgeçit yaparken, Yeniyalı ve Kirazlıyalı için de çalışmalara başladık

HEREKE KALESİNİ YENİLEMEK BİZE NASİP OLDU

1400 yıllık bir tarih olan Hereke Kalesi’ndeki restorasyon çalışmalarını tamamlamak da bizim dönemimize nasip oldu. Işıklandırması, sosyal tesisi ve otopark alanları ile kent turizmine de kazandırdık. Hereke’de tarihi evlerin bulunduğu Özbek Sokak’ta da cephe iyileştirme çalışması başlattık. Sarnıç Han ve İlimtepe Kültür Merkezi’ni de yaşayan birer alan haline getirdik. Sarnıç Han içerisine kamu kurumları ve kütüphaneyi taşıdık. İlimtepe İş Merkezi’ni de KOMEK, muhtarlık, sağlık ocağı, spor alanı ve bilgi evi ile bir yaşam alanına dönüştürdük.

NAZENDE’DE 1 YILDA 1 MİLYON VATANDAŞI AĞIRLADIK

Sosyal tesis olarak Nazende projelerimizi tamamladık. Tütünçiftlik, Yarımca ve Kirazlıyalı’dan sonra kentin ihtiyaçları doğrultusunda Nazende Balık, Nazende Kale ve Genç Nazende’yi hayata geçirdik. Bir yılda 1 milyon vatandaşımıza hizmet verdik. Bu ciddi bir rakam. Yaşam alanları önceliğimiz oldu. 2019’da kişi başı düşen yeşil alan miktarı 9.22 metrekareyken bunu 12.39 metrekareye çıkardık. Hereke Sahil Parkımızı Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte adeta bölgenin yıldızı haline getirdik. Kendi imkânlarımız ile Tütünçiftlik’te eski hizmet binasını da yıkarak bir kent meydanı oluşturduk. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte de Yarımca’da vatandaşların vakit geçirebileceği bir meydan oluşturduk.

SPOR TESİS SAYILARIMIZI ARTIRDIK

15 branşta binlerce öğrenciye spor eğitimi verdiğimiz spor akademilerimizi yıl boyunca sürdürürken, ilçe genelindeki tesis sayısını arttırdık. Kirazlıyalı ve Esentepe-Kuzey Mahallesi Spor Tesisleri’ni tamamladık. Güney Mahallesi, Çamlıtepe ve Kaşkaldere spor tesisleri için de ihale hazırlığını tamamladık. Mahallelerimizde futbol ve basketbol sahaları inşa ederken, gençlerimiz için kültür gezileri düzenledik, Taşköprü Gençlik Kampı’nı hayata geçirdik. Amatör spor kulüplerimize de 3,7 milyon TL’lik nakdi destek sağladık.

VELİLER ÇOCUKLARINI İZLEYEBİLECEK

Sosyal belediyecilik anlayışı ile dar gelirli hemşerilerimizin her zaman yanında olurken, 4,5 yıllık süreçte; sosyal yardımlardan eğitim yardımlarına kadar 50 milyon TL’lik destek sağladık. Kabakoz Mahallesi’nde 300 araç kapasiteli tır parkını hayata geçirdik. Bir bölgede daha hayata geçireceğiz. Özel çocuklarımız için hazırladığımız ‘engelsiz parklarımızı’ çoğalttık. Tüm parklarımızı da 7/24 çalışan güvenlik kameraları daha güvenli hale getiriyoruz. 75 parkımızda bu sistemi hayata geçirdik. Çocuklar parklarda oynarken veliler Körfez Belediyemizin web sitesi üzerinden de online olarak kameralardan takip edebilecek.”

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5