YÖK, öğrencilere sağladığı burslarda zam kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere sağladığı burslarda zam yapma kararı aldı.

YÖK, öğrencilere sağladığı burslarda zam kararı aldı.

 Nisan ayından itibaren geçerli olacak şekilde, öncelikli alanlarda ve belirli programlarda eğitim gören öğrencilerin bursları üst sınırdan artırıldı. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, "100/2000 YÖK Doktora Bursu" adı altında verilen burslar, çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışan öğrenciler için ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltildi.

"100/2000 YÖK Doktora Bursu" programı, öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Bu program kapsamında, devlet üniversitelerindeki doktora programlarında eğitim gören öğrencilere YÖK tarafından destek sağlanmaktadır.

Yapılan zam ile birlikte, doktora öğrencileri daha fazla maddi destek alacak ve eğitimlerine daha rahat bir şekilde devam edebilecekler. Bu durum, öğrencilerin motivasyonunu artırarak daha başarılı çalışmalar yapmalarına olanak sağlayacaktır.

YÖK'ün bu kararı, öğrencilere verilen desteklerin artırılması ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi konusundaki önemini göstermektedir.

"YÖK Lisans Destek Bursu" 1875 liradan 3 bin liraya, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024, 14:30

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5