banner10

Kocaeli Büyükşehir, “Çiftçi Şenliği” düzenleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel hale getirdiği "Çiftçi Şenliği" etkinliğini bu yıl 12 Mayıs Pazar günü İzmit Şarışeyh Mahallesi'nde gerçekleştirecek.

Kocaeli Büyükşehir, “Çiftçi Şenliği” düzenleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel hale getirdiği "Çiftçi Şenliği" etkinliğini bu yıl 12 Mayıs Pazar günü İzmit Şarışeyh Mahallesi'nde gerçekleştirecek. Bu özel gün dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında cuma günü Gebze'de bir kortej düzenlenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, protokol üyeleri, ziraat odalarının başkanları, muhtarlar ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşecek kortej, Kent Meydanı'nda son bulacak.

Kortej etkinliğinin ardından Kent Meydanı'nda çiftçilere sebze ve aromatik bitki fidesi dağıtılacak ve çeşitli ikramlarda bulunulacak. Bu etkinliklerle çiftçilerin emekleri ve katkıları takdir edilerek onlara destek olunacak. Çiftçilerin önemli bir rol oynadığı tarım sektörü, ülke ekonomisinde de büyük bir paya sahip olduğundan, onların değerlerinin bilinmesi ve desteklenmesi büyük önem taşıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Çiftçi Şenliği" etkinliği, çiftçilerin bir araya gelerek birlik ve beraberliklerini pekiştirmelerine de olanak sağlayacak. Aynı zamanda çiftçilerin sorunlarını dile getirme ve çözüm önerileri sunma fırsatı bulacakları bu etkinlik, tarım sektörünün gelişimine katkı sağlayacak önemli bir platform olacak.

ŞENLİK PAZAR GÜNÜ BAŞLAYACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, tarım ve hayvancılık ile ilgili kamu kurumları, ziraat odaları, kooperatif, birlik, tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan odaların katkılarıyla Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce organize edilen şenlik, 12 Mayıs Pazar günü İzmit Sarışeyh Mahallesi Akçaova yolu üzerindeki mesire alanında saat 10.00’da başlayacak.

ŞENLİKTE ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR

Başkan Tahir Büyükakın’ın katılacağı, “Dünya Çiftçiler Günü” kapsamında düzenlenen şenlikte, çiftçiler arasında çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Mehter takımı konseri ve halk oyunları ekipleri ile animatörlerin gösterilerinin yer alacağı etkinliklerde, yerel sanatçılar konser verecek. Çocuk oyun gruplarının da yer alacağı şenlikte ayrıca, köyler arası halat çekme, yetişkinler ve çocuklar arasında çuval yarışmaları da yapılacak. Bu yarışmalarda ilk üçe girenlere çeşitli ödüller verilecek. Birlik ve kooperatifler yaptıkları faaliyetleri, firmalar ise açılan stantlarda tarımsal alet ve ekipmanlarını sergileyecek. Etkinlikte ayrıca yapılacak çekilişlerde çiftçilere tarımsal aletler hediye edilecek.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5