KOCAELİ BÖLGE TİYATROSU, TİYATRO SEVERLERLE BULUŞUYOR

Kocaeli Bölge Tiyatrosu, 20-27 Mart tarihleri arasında kutlanan “Dünya Tiyatro Haftası”nı dolu dolu kutluyor. Hafta boyunca tiyatro severlere çeşitli etkinlikler sunulacak.

KOCAELİ BÖLGE TİYATROSU, TİYATRO SEVERLERLE BULUŞUYOR

Kocaeli Bölge Tiyatrosu, 20-27 Mart tarihleri arasında kutlanan “Dünya Tiyatro Haftası”nı dolu dolu kutluyor. Hafta boyunca tiyatro severlere çeşitli etkinlikler sunulacak. Tiyatro severler, bu özel haftada birbirinden farklı oyunları izleme fırsatı bulacaklar.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu, “Dünya Tiyatro Haftası” kapsamında tiyatro oyunları, atölye çalışmaları, söyleşiler ve paneller düzenleyecek. Tiyatro severler, bu etkinliklere katılarak tiyatro dünyasının keyifli ve eğlenceli atmosferini yaşayacaklar. Ayrıca, tiyatro haftası boyunca özel indirimler ve kampanyalar da düzenlenecek.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu, “Dünya Tiyatro Haftası”nı kutlamak için hazırladığı zengin programla tiyatro severlerin ilgisini çekmeyi hedefliyor. Tiyatro tutkunları, bu özel haftada tiyatro sanatının büyüleyici dünyasına adım atarak unutulmaz anlar yaşayacaklar. Kocaeli Bölge Tiyatrosu, tiyatro haftasını coşkuyla kutlamaya devam ediyor.

22 Mart Cuma günü başlanan etkinliklerin ilkinde Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen Pembe Solucan İle Güneş” adlı çocuk oyunu çocuklarla buluştu. Çocuk Oyununu izleyenler arasında Kocaeli İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Hatice Doğancı da vardı.

Kocaeli Bölge Tiyatrosu (KBT), Çağdaş Drama Derneği (ÇDD), Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) olmak üzere, başlıca üç kuruluşu temsil eden KBTnin çalışmalarını sürdürdüğü Oda Tiyatrosunda ve atölyelerinde gerçekleştirilen etkinlikler 23 Mart Cumartesi günü başlayarak 24 Mart Pazar günü sona erdi.

23 Mart Cumartesi günü saat 12.00de ve 16.00,da Tiyatroda Çocuk” başlıklı atölyeler gerçekleştirildi. 24 Mart Pazar günü saat 12.00de Tiyatroda Gençler”, saat 16.00da Tiyatroda Çocuklar” atölyelerini gerçekleştirerek Oda Tiyatrosundaki çalışmaları tamamladılar. Çalışmalara toplam 12 grup katıldı. TİYATRO HAFTASI” kutlama etkinliklerinde ulusal ve uluslararası bildiriler okundu. Bu etkinlikler ile 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Günü, 21 Mart Dünya Kukla Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlamaları coşku ve sevinci bir kez daha alkışlarla buluşmuş oldu.

Kutlamalar ve etkinlikler Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçinin 27 Mart Çarşamba günü  Kocaeli Dokümantasyon Merkezinin düzenleyeceği Yaşayan Tarih Sohbetleri”ne katılımı ile son bulacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024, 10:26

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5