Başkan Söğüt, “Aşıklarımız sazlarına, biz de Körfez’e sevdalıyız”

Kocaeli Karslılar Derneğinin düzenlediği geleneksel Aşıklar Gecesi’ne konuk olan Başkan Şener Söğüt, “Aşıklarımız sazlarına, biz de Körfez’e sevdalıyız. Canla başla Körfez için çalışmayı sürdürüyoruz” dedi

Başkan Söğüt, “Aşıklarımız sazlarına, biz de Körfez’e sevdalıyız”

Körfez Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şener Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okudan ve ilçe yöneticileri ile birlikte Kocaeli Karslılar Derneğinin düzenlediği geleneksel Aşıklar Gecesi’ne konuk oldu. Dernek Başkanı Alper Yılmaz ve yönetimi tarafından sazlar eşliğinde karşılanan Başkan Söğüt, gösterilen ilgiden ve sevgiden dolayı teşekkür etti.

SAZLARLA KARŞILANDI

Dernek üyeleri ile tek tek selamlaşan, Aşıklarla sohbet eden Başkan Söğüt, yaptığı konuşmada da aşıklık geleneğine vurgu yaparak, “Aşıklarımız, birbirinden özlü sözler ve saz eşliğinde adeta gelenekten geleceğe köprü oluyorlar. Bizler de bu güzel geleneği yaşatmak için Körfez Belediyesi olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.

KÖRFEZ GÜZEL BİR KÜLTÜR MOZAİĞİ

Esentepe Mahallemizde Aşık Mevlüt İhsani Çadırı’nda çeşitli etkinliklerle Aşık geleneğimizin devam etmesi ve gelecek nesillere aktarılması için çalışıyoruz. Kocaeli Karslılar Derneğimize de bu akşamki etkinliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Körfez bir kültür mozaiğiyse; bu mozaiğin en güzel taşlarından birisi de kuşkusuz Karslı hemşehrilerimiz” ifadelerini kullandı.         

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2024, 11:39

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5