Mühip KANKO; Madem Vergi Kaçakçılığını Önlemek İstiyorsunuz

Madem Vergi Kaçakçılığını Önlemek İstiyorsunuz, Neden Yandaşların Milyarlarca Lira Vergi Borcunu Siliyorsunuz?

Mühip KANKO; Madem Vergi Kaçakçılığını Önlemek İstiyorsunuz

En Büyük Vergi Kaçakçısı Vergiyi Fakirden Toplayan, Zenginin Vergi Borcunu Silen Hükümet!

Türkiye ile diğer ülkeler arasında vergi kaçakçılığını önleme üzerine TBMM’de görüşülmekte olan uluslararası anlaşmalarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, yaptığı konuşmada AKP Hükümetine seslenerek; “Madem vergi kaçakçılığını önlemek istiyorsunuz, neden yandaşların milyarlarca lira vergi borcunu siliyorsunuz? Sizin ülkedeki zengin yandaşların milyarlarca vergi borcunu affedip gariban vatandaşın tepesine çökmeniz en büyük vergi kaçakçılığı değil mi?” diyerek iktidarın yanlış politikalarını eleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti ile Senegal, Kongo, Sri Lanka ülkeleri arasında görüşülmekte olan uluslararası antlaşmalar üzerine söz alan Kanko, AKP İktidarının vergideki adaletsizliğini eleştirdi.

Vergi kaçıranları ödüllendiren, yasalarla yandaşların milyarlarca lira vergi borcunu silen AKP Hükümetlerinin vergi yoluyla fakirden alıp zengine dağıttığını ima eden Kanko, Meclis Genel Kurulunda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Bugün görüşülen uluslararası anlaşmaların genel kapsamı itibariyle bazı Afrika ülkeleri ile Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifleri gündemimizde.

Değerli arkadaşlar; madem vergi kaçakçılığını önlemek istiyorsunuz ya;

Sizin ülkedeki zengin yandaşların milyarlarca vergi borcunu affedip gariban vatandaşın tepesine çökmeniz en büyük vergi kaçakçılığı değil mi?

En büyük adaletsizlik bu değil mi?

Önce bunların düzeltilmesinin gerektiği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5