Körfez Belediyesi, her dalda sporcu yetiştiriyor…

Körfez ilçedeki yetenekleri keşfedip, onlara voleybolu sevdirerek güçlü bir alt yapı kurmak için çalışmalar başlatan Körfez Belediyesi çalışmalarına hız verdi. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü kanalı ile birçok spor dalında başarılı işlere imza atılırken son olarak voleybolda da alt yapı atağı başlatıldı.

Körfez Belediyesi, her dalda sporcu yetiştiriyor…


Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü
voleybolda da alt yapı atağına geçti

Alt yapı hazırlıklarının yanı sıra kızlarda çeşitli yaş gruplarında takımlar kurarak liglere de hazırlanan Körfez Gençlerbirliği voleybol takımları hazırlık maçları yapmaya başladı.

SAKARYA GELİŞİM SK İLE ÇEKİŞMELİ GEÇEN HAZIRLIK MAÇI
Gençlerbirliği 13-14 yaş kız takımı önceki gün Sakarya Gelişim Spor Kulübü Voleybol Takımı ile Adapazarı’nda hazırlık maçı yaptı. Büyük bir çekişme ve heyecan içerisinde geçen ve büyük bir mücadeleye sahne olurken maç karşılıklı alınan setlerle 2-2 bitti.

HAFTANIN 5 GÜNÜ ANTRENMAN YAPIYORUZ
Çalışmalar hakkında bilgi veren Körfez Gençlerbirliği SK voleybol başantrenörü Yağmur Ayvaz “Bugün burada çok güzel bir hazırlık maçı yaptık. Komşu Sakarya ilimizin güzide kulübü sporcuları ile dostluk ve kardeşlik havasında çekişmeli mücadele dolu bir maç oldu. Lig öncesi takımımızın son durumunu gördük ve test ettik. Henüz çok yeni geçen yıl Eylül ayında kurduğumuz takımımızın ileride büyük işlere imza atacağından eminim. Takımımız oyuncuları küçük yaşlarına rağmen çok yetenekli ve gelecek için umut vaad ediyorlar. Çalışmalarımız aralıksız ve büyük bir disiplin içerisinde sürüyor. Haftanın 5 günü idman yapıyoruz. 4 gün salonda top antrenmanı, 1 gün ise yeni açılan Esentepe Kuzey Spor Tesislerimizde güçlenmeye yönelik antrenmanlarımız oluyor. Hedefimiz ve öncelikli amacımız çocuklarımızın fiziksel ve sosyal gelişiminin sağlanmasının yanı ısıra alt yapımıza ve takımlarımıza sporcu yetiştirip güçlü bir alt yapı ile geleceğe yatırım yapmaktır.

HER YAŞ GRUBUNDA ALT YAPIMIZ VE TAKIMLARIMIZ VAR

Yakın zamandaki hedefimiz bulunduğumuz gruptan çıkıp Türkiye Şampiyonasına gitmek. 13-14 yaş grubunun oynadığı küçük kız takımı adı altında Kocaeli yerel ligine katılacağız. Diğer taraftan midi takımımızda (10-11 yaş) 16 sporcumuz, mini takımımız (9-10 yaş) ve alt yapımızdan yetişen 2017, 2016, 2015 ve 2014 doğumlu küçük yaşlarda 90 sporcumuz bulunuyor. Antrenmanlarımızı ben ve Ulaş Asrak hocamız ile birlikte Körfez Orhangazi Spor Salonu’nda saat 14.00’da yapıyoruz.

VOLEYBOL TAKIM ÇALIŞMASI İLE BİRLİKTE ZİHİNSEL GELİŞİMİ DE SAĞLIYOR

Çocukların voleybol becerilerini geliştirmeleri, takım ruhunu öğrenmeleri ve sporcu altyapısı için temel kazanımları elde etmeleri için haftanın 5 günü yoğun antrenman programı ile ileride sporcu olmayı, üst lig takımlarında oynamayı isteyen çocuklar için planlıyoruz. Voleybolun dinamik yapısı göz önüne alındığında, çocuklarınızın fiziksel olarak da hazır olmaları çok önemlidir. Voleybol bir takım çalışmasıdır. Çocuklar bir yandan takım arkadaşlarıyla uyumlu çalışmayı, liderlik yeteneklerini geliştirmeyi ve iletişim becerilerini geliştirirlerken diğer taraftan da zihinsel gelişim de sağlarlar. Takım stratejilerini anlama, saha içi kendi durumları ile birlikte rakip takımın zayıf noktalarını değerlendirme gibi konularda çocuklar bilgi sahibi oluyorlar. Ve tabiî ki düzenlenen lig, turnuva ve etkinliklere de katılarak takımın parçası olup sorumluluk ve sporcu ahlakı ile yetişmiş oluyorlar. Aramıza katılmak isteyen tüm voleybol sever arkadaşlarımızı bekliyoruz” diyerek açıklamalarda bulundu.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5