banner2

Cevher Dudayev Parkı açıldı

Körfez Belediyesi tarafından 9 ay önce yapımına başlanan Cevher Dudayev Parkı, tamamlandı ve hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başkan Şener Söğüt, “Niyet iyi olunca akıbet hayrolur demiş büyükler. Biz de bu şiarla yola çıktık ve bugün bir hizmetimizi daha tamamladık” dedi

Cevher Dudayev Parkı açıldı

Körfez Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde bulunan ve atıl durumda olan Cevher Dudayev Parkı’nı baştan aşağı yenilemek ve cazibe merkezi haline döndürmek adına geçtiğimiz mart ayında startı vermiş ve düzenlenen törenle temelini atmıştı. Toplam 14 dönümlük arazi üzerinde kurulan park, tamamlandı ve vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi. Gerçekleştirilen açılış törenine il ve ilçe protokolü dışında Çeçenistan’dan da misafirler katıldı.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Açılışa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, BBP İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ

Parkın açılış töreninde konuşan Başkan Şener Söğüt, “2019 yılında siz Körfezli kardeşlerimize söz vererek başladığımız hizmet yolculuğunda bir projemizi daha bitirmiş olarak karşınızda bulunuyoruz. Genel anlamda bir sanayi kenti olarak bilinen Körfez ilçemizin, sanayi dışında kültür, turizm, spor, doğa, tarım ve çevre gibi birçok alanda da öne çıkan yönleri olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

3,5 MİLYONLUK YATIRIM

Toplam 3,5 milyon maliyetle hizmete sunulmuş olan parkımızın, toplam alanı 15 bin m2 dir. 9 bin 500 m2 si yeşil alan olarak tasarlanmış olan parkımızda, sosyal ve spor gelişim alanlarının yanı sıra, dinlence ve çocuk oyun alanları da bulunmaktadır. Yine bu alana, 180 adet ağaç ve 15 bin çalı bitkisi dikimi yaparak, parkımızın Körfezli hemşehrilerimize aileleriyle hoşça zaman geçirebilecekleri bir alan olarak hizmet vermesini sağlamış bulunuyoruz.

BİRLİKTE BAŞARDIK

Yatırımlarımızın refahımıza, çalışmalarımızın huzurumuza, birlikteliğimizin de kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Cevher Dudayev Barbaros parkımız Körfezimize ve Kocaelimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Söğüt’ün ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak da kısa bir konuşma yaparak hayırlı olsun temennisinde bulundu.

9 AYDA TAMAMLANDI

Son olarak Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin konuşma gerçekleştirdi. Bilgin, “

12 Mart İstiklal Marşımızın yıl dönümünde yine bir Cuma günü özel bir günde temel atma törenini gerçekleştirmiştik. 9 ay sonra bu parkın açılışını gerçekleştiriyoruz.

Körfezimize hayırlı olsun. Belediyelerimizin kent için çok önemli görevleri var. Onlardan bir tanesi de altyapı. Bugün ilçemizde ciddi bir altyapı çalışması var.

KENTİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ

Büyükşehir Belediyemizin Körfez Belediyemiz ile iş birliği içerisinde milyonlarca liralık atık su yağmur suyu yatırımları devam ediyor. Yollarımız kapatılıyor ama bunların hepsi geçici. Belediyelerimiz belki üstyapıya daha fazla para ayırabilir, altyapıyı göz ardı edebilirdi. Çocuklarımızın geleceği, kentin geleceği için bu yatırımlar lüzumlu, mutlaka yapılması gereken çalışmalar” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5