banner2

Milli Uzay Programı'nın 10 Hedefi

Derince Belediyesi’nin konuğu olarak kentimize gelen Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 'Gençlerle Söyleşi' programında Derinceli öğrencilerle bir araya geldi

Milli Uzay Programı'nın 10 Hedefi

Derince Belediyesi’nin Ev Sahipliğinde

Derince Belediyesi’nin düzenlediği ilçede eğitim gören 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen 'Gençlerle Söyleşi' programına konuk olan Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 'Gençlerle Söyleşi' programında önemli mesajlar verdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen program İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün oldu.

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Başkan Aygün konuşmasında “2018 yılı Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türkiye Uzay Ajansı’nın kısa süreçte yaptığı önemli çalışmalardan hepimiz büyük kıvanç duyuyoruz. Sayın Yıldırım’ın daha önce ifade ettiği gibi ‘Uzayda izi olmayanın dünyada sözü olmayacak’ sözlerine dikkat çekiyor, 21. yüzyılda yapılacak uzay faaliyetlerinin dünyanın geleceğinde belirleyici olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 20 yılda yaptığımız hamlelerle ülkemiz adeta kabuk değiştirdi. İnanıyorum ki savunma sanayi alanında olduğu gibi milletimizin uzun yıllardır hayali olan “Uzayda Var Olma” hedefi noktasında da Türkiye, dünyada söz sahibi olacak” dedi.

Uzay Hukuku ve Uzay Ekonomisi

Gençlerle Söyleşi programında önemli mesajlar veren Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, “Ay dünyamızdaki uzay faaliyetleri için çok önemli bir istasyondur. Çünkü ay dünyanın uzaya açılış kapısı olacaktır. Bu yüzden ayda olmak çok büyük önem arz ediyor” dedi. Uzay hukuku konusuna da değinen Yıldırım, “Birleşmiş Milletler nezdinde gerçekleşen ve Viyana’da yapılan uzay hukuku çalışmalarına biz de iki uzman arkadaşımızla katılıyoruz. Çalışmalar olgunlaşınca ülkelerin kendi milli uzay hukukları oluşmuş olacak” dedi. Uzay ekonomisine de değinen Yıldırım, “2030 yılında uzay ekonomisinin yaklaşık 1 trilyon doları aşacağı öngörülüyor. Bana göre bu rakam çok daha fazla olacaktır” dedi.

Körfez Gazetesi

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner5